Διακόσμησε το σπίτι της στην Κάλυμνο με αρχαιότητες

Ένα μικρό… μουσείο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στην κατοικία μιας 71χρονης Ελληνίδας στην Κάλυμνο, όπου έκαναν έρευνα το μεσημέρι της Πέμπτης, ύστερα από καταγγελία που δέχθηκαν ότι διατηρεί αρχαιότητες που περιήλθαν παράνομα στην κατοχή της.

Στο σπίτι βρέθηκαν 16 αρχαία αντικείμενα και ένα κυνηγητικό όπλο χωρίς άδεια και η κάτοικος του νησιού συνελήφθη. Οι αρχαιότητες, που είναι στην πλειοψηφία τους τμήματα αγγείων από ναυάγια στο θαλάσσιο χώρο της Καλύμνου, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν, ενώ σε βάρος της ηλικιωμένης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα

Στον ίδιο δικαστικό λειτουργό παραπέμφθηκε με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και ένας 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στην Κω από αστυνομικούς της Ασφαλείας καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν έξι νομίσματα αρχαιολογικής αξίας. Τα νομίσματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθούν η αξία και η προέλευσή τους.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: