Τα αυτοκίνητα δεν θα παίρνουν μπροστά αν «μυρίσουν» μεθυσμένο οδηγό

Ένα στα τρία τροχαία οφείλονται σε μεθυσμένους οδηγούς. Τα αλκοτέστ δείχνουν ότι οι περισσότεροι οδηγοί στην Αμερική γράφουν τον ΚΟΚ στα παλιά τους τα παπούτσια αντίθετα με τους Ευρωπαίους που σπάνια θα βρεθεί οδηγός να έχει πιεί έστω και ένα ποτήρι αλκοόλ.

Στην Αμερική σε μια προσπάθειά τους να μειώσουν τα ατυχήματα από μέθη ετοίμασαν ένα  νέο νομοσχέδιο που είναι έτοιμο προς ψήφιση και σύμφωνα με το οποίο τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα διαθέτουν μηχάνημα που θα ανιχνεύουν το …οινόπνευμα.

Πώς θα «καταλαβαίνει» το αυτοκίνητο εάν ο οδηγός έχει πιει;

Το πιθανότερο είναι πως θα ενσωματωθεί ένα μηχάνημα κοντά στη θέση του οδηγού, εφάμιλλο με τα γνωστά αλκοτέστ, στο οποίο ο οδηγός θα φυσάει και ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου θα αναλύει την ποσότητα του αλκοόλ. Εάν λοιπόν ο οδηγός έχει πιει, τότε το αυτοκίνητο είτε δεν θα παίρνει μπροστά είτε θα ξεκινάει σε μία κατάσταση safe mode, επιτρέποντας ελάχιστη ταχύτητα και βασικές λειτουργίες. Παράλληλα, εκτός από το συγκεκριμένο μηχάνημα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να ελέγχει και τις κινήσεις του οδηγού, εάν αυτές αντιστοιχούν σε νηφάλιο ή μεθυσμένο άτομο.

Από πότε θα είναι πρακτικά διαθέσιμο;

Σύμφωνα με τον νόμο που θα ψηφιστεί άμεσα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν περιθώριο τριών ετών να αναπτύξουν την συγκεκριμένη τεχνολογία και ακόμα τρία χρόνια ώστε αυτή να ενταχθεί από τις βασικές εκδόσεις όλων των νέων μοντέλων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, εάν αυτή η τεχνολογία ενταχθεί, τότε υπάρχει περιθώριο να μειωθούν έως και κατά 10.000 οι θάνατοι από τροχαία ετησίως στις ΗΠΑ.

Πώς σας φαίνεται αυτή η πρωτοβουλία από την Αμερική; Πιστεύετε πως θα υιοθετηθεί και από την Ε.Ε.;

Το πιθανότερο είναι να περάσουν το νομοσχέδιο και να βάλουν φρένο στα τροχαία από μεθυσμένους οδηγούς.

Τα αυτοκίνητα δεν θα παίρνουν μπροστά αν «μυρίσουν» μεθυσμένο οδηγό gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: