Σύλληψη τριών αλλοδαπών που διακινούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα – 3.000- 4.000 ευρώ η ταρίφα

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 38, 39 και 43 ετών, ως μέλη της συμμορίας και για τα αδικήματα της κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και κατοχής και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, από άτομα τα οποία έχουν συστήσει συμμορία με πρόθεση τον πορισμό εισοδήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για συμμορία που διακινούσε γνήσια ελληνικά διαβατηρία σε αλλοδαπούς έναντι 3.000-4.000 ευρώ έκαστο, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα με προορισμό χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη δομημένης εγκληματικής συμμορίας με διαρκή εγκληματική δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και ήταν επιφορτισμένα με συγκεκριμένα καθήκοντα ως εξής:

Ο 38χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος παρείχε κατάλυμα για τη διαμονή των μελών που μετέφεραν τα παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα και μεριμνούσε για τη φύλαξη των εγγράφων. Επίσης πραγματοποιούσε τις επαφές με τους υποψήφιους πελάτες για την πώληση των εγγράφων, ενώ μετέβαινε με έτερο συνεργό του σε καταστήματα μεταφοράς συναλλάγματος, αφήνοντάς τον να παραλάβει ή να καταθέσει τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά.

Ο 39χρονος και ο 43χρονος αναλάμβαναν να προμηθευτούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα από έτερα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στη χώρα μας.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των μελών της ομάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εννέα γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα της σύμβασης του 1951, 44 γνήσιες ελληνικές άδειες διαμονής, 3 δελτία ταυτότητας κρατών SCHENGEN, 3 άδειες διαμονής κρατών SCHENGEN, 2 δελτία αιτούντος άσυλο ελληνικών αρχών, 1 άδεια οδήγησης και ένα 1 δελτίο επιμόρφωσης οδηγού ρουμανικών αρχών και υπό ίδια στοιχεία, 1 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, παραστατικά αποστολής χρημάτων, χειρόγραφες σημειώσεις στην αραβική γλώσσα, 850 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα , 1 tablet. Ορισμένα εκ των κατασχεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων, έχουν καταγραφεί ως κλεμμένα ή απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση των συνδετικών κρίκων με τα εγκληματικά δίκτυα που τους προμήθευαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα συνεχίζεται.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: