Δέκα χαρακτηριστικές εικόνες από την υποδοχή του 2016

Με ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό υποδέχθηκε η ανθρωπότητα το 2016 σε ολόκληρο τον κόσμο. Για άλλη μια φορά οι χαρακτηριστικές εικόνες με τα πυροτεχνήματα κυριάρχησαν, ωστόσο οι φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα δεν επέτρεψαν σε πολλές μεγαλουπόλεις να γιορτάσουν όπως θα ήθελαν την αυγή του νέου έτους.

Νέα Υόρκη: Μια γνώριμη εικόνα για την Times Square της Νέας Υόρκης που υποδέχθηκε με αμέτρητα φέιγ βολάν το 2016. Τα μέτρα ασφαλείας ωστόσο ήταν δρακόντεια, αφού πάνω από 1.000 κάμερες επόπτευαν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σαν Φρανσίσκο: Η γέφυρα του σαν Φρανσίδκο φωτίζεται από πυροτεχνήματα

 

Αίγυπτος: Με υποβλητικά φώτα και υπό το φως του φεγγαριού υποδέχθηκαν το 2016 στις Πυραμίδες της Γκίζας.

 

Ρίο Ντε Τζανέιρο: Δύο κοπέλες αγκαλιάζονται στην παραλία της Κόπακαμπάνα, ενώ ο ουρανός του Ρίο φωτίζεται από πυροτεχνήματα. Μια διαφωρετική Πρωτοχρονιά μεσα στη θάλασσα…

 

Λονδίνο: Το Μπιγκ Μπεν φωτίζεται από πυροτεχνήματα με τον ερχομό του 2016. Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας υποδέχθηκε τη νέα χρονιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παρίσι: Χωρίς πυροτεχνήματα αλλά με μια πεντάλεπτη οπτικοακουστική περφόρμανς στην Αψίδα του Θριάμβου  υποδέχθηκαν οι Γάλλοι του 2016. Μία ώρα μετά το εορταστικό σκηνικό αντικαταστάθηκε από τη γνώριμη εικόνα στρατιωτών και αστυνομικών που επιτηρούσαν τους δρόμους του Παρισιού, υπό το φόβο της τρομοκρατικής απειλής.

Βρυξέλλες: Στα… χακί βρήκε ντυμένη τις Βρυξέλλες το νέο έτος, αφού δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Μαλαισία: Οι δίδυμοι πύργοι της Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ ήταν το επίκεντρο των εορτασμών για τον ερχομό του 2016 στη Μαλαισία.

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: