Δείτε βήμα βήμα την συνταγή: Cinnamon rolls

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη1 πακέτο ξηρή μαγιά¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 αυγό1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

Για τη γέμιση1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για το γλάσο¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμηΣτο μπολ του μίξερ αναμείξτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι. Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμηςΣε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1. 5 εκ.

Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ζάχαρης και κανέλας. Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά. Κόψτε προσεκτικά σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να τους φέρουν πίσω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για ακόμη 1 ½ ώρα.

Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από τα ρολά.

Πηγή: news.gr

syntages

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: