Δ. Παπαδημούλης: “Εκλογές θα γίνουν το 2019”

Εκλογές θα γίνουν το 2019, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «να πάψει να επενδύει στα σενάρια της αναμπουμπούλας και στα σενάρια της οπισθοδρόμησης της οικονομίας».

«Σε μια στιγμή που η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και οι προβλέψεις μιλούν για μια πορεία ανάκαμψης και ισχυρής ανάκαμψης τα χρόνια 2017 και 2018 το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι η αστάθεια. Και γι αυτό πιστεύω ότι πολύ σωστά ο πρωθυπουργός παρενέβη λέγοντας ότι είναι «ανοησία» τα περί εκλογών» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Εκτίμησε ακόμη ότι «ο προϋπολογισμός του 2016 θα εκτελεστεί μια χαρά» και ότι «ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί». «Το 2017 και το 2018 θα έχουμε ανάπτυξη της τάξης του 3% και σοβαρότατη μείωση της ανεργίας και σε έναν χρόνο από τώρα, το καλοκαίρι του 2017, πιθανότατα η Ελλάδα, με ένα σχεδιασμό που έχει το οικονομικό της κυβέρνησης, να ξαναβγεί στις αγορές για να τεστάρει τα νερά.

Το στοίχημα για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι το τρίτο Μνημόνιο να είναι και το τελευταίο και να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησαν η κακή διακυβέρνηση για δεκαετία και τα 6 χρόνια της σκληρής λιτότητας», ανέφερε ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι «αυτοί που έκαψαν τον τόπο δεν μπορούν να το παίζουν πυροσβέστες».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα, που απορρέουν από τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό και με αφορμή την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε: «Δυστυχώς η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου ήταν εξαιρετικά γενικόλογη.

Η αλήθεια είναι ότι απέφυγε ειδικά σε αυτή την απάντηση ο Επίτροπος να αγγίξει την ταμπακιέρα γιατί οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις σε τεχνική βοήθεια και ανθρώπινο δυναμικό που δεσμεύτηκε η Ευρώπη να δώσει στην Ελλάδα για την υλοποίηση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας είναι τεράστιες και καταγράφονται με εντυπωσιακούς αριθμούς.

Λιγότερο από 10% του ανθρώπινου δυναμικού που έχει υποσχεθεί η Ευρώπη σε διερμηνείς, σε ειδικούς νομικούς, σε ανθρώπους που μπορούν λόγω της γνώσης τους να βοηθήσουν στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης των αιτήσεων ασύλου, έχει δοθεί μέχρι τώρα».

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν προσάπτει την ευθύνη προσωπικά στο Επίτροπο, ο οποίος προσπαθεί, όπως είπε, σε δύσκολες συνθήκες. «Η ουσία του προβλήματος είναι ότι η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ελλάδα και μας αφήνει σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίζουμε το θέμα με τις δικές μας δυνάμεις και είναι γνωστό ότι στο θέμα το προσφυγικό η Ελλάδα και δευτερευόντως η Ιταλία σηκώνουν το βάρος μιας Ευρώπης η οποία δεν κάνει αυτά που πρέπει», κατέληξε.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: