Cheesecake με Ζαχαρούχο Γάλα σε 15 Λεπτά


Είναι το πιο νόστιμο τσίζκεικ με ζαχαρούχο και το πιο κατάλληλο για τις ώρες που σε πιάνει λιγούρα. Είναι πανεύκολο, δε χρειάζεται χρόνο ούτε κόπο για να φτιαχτεί. Είναι και πλούσιο σε θερμίδες βέβαια, αλλά μην πτοείσαι γιατί μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα είναι σίγουρο ότι σου αξίζει ένα τέτοιο γλυκό!

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 + 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
  • 1 βανίλια
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Για την κρέμα

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 σφηνάκι φρέσκο στημένο λεμόνι
  • 2 φύλλα ζελατίνης (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  • Ένα μεγάλο βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
  • λίγο χυμό από λεμόνι ή κονιάκ
  • λίγες φράουλες και 2-3 κεράσια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων για 30 δευτερόλεπτα ώστε να μαλακώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το θρυματισμένο μπισκότο, τη βανίλια ( και το κονιάκ ή κανέλα αν το θελετε). Ενώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας ώστε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

2.Στρώνουμε το μίγμα στο σκεύος μας (χρησιμοποιώ στρογγυλό 22εκ ανοιγόμενο) ή το χωρίζουμε σε φόρμες και το αφήνουμε στην άκρη .

3.Στο μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το μαγειρικό λεμόνι. Αν θέλετε το cheesecake να είναι σταθερό προσθέστε 1-2 φύλλα ζελατίνης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

4.Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου.

5.Με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με 1 κουτ σούπας νερό και λίγο κονιάκ ή λεμόνι (για να σπάσει η γλύκα) και σκεπάζουμε την κρέμα.

6.Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.

7.Προαιρετικά μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό μας (τσιζκεικ με ζαχαρουχο) με φρέσκα φρούτα – φράουλες και κεράσια


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: