Cheese Cake με Παντεσπάνι Σοκολάτας και Καραμέλα

Cheese cake ακούμε και το μυαλό μας παει αλλού. Εδώ όμως έχουμε μια όμορφη και εντυπωσιακή παραλλαγή.
Το δοκίμασα σε μικρό τσέρκι, συνεπώς για ένα κανονικό 22 εκ χρησιμοποιείστε περίπου διπλάσια ποσότητα υλικών.
ΥΛΙΚΑ (Τσέρκι 14 εκ)

Παντεσπάνι

  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι κοινό
  • 1 κουτ.τ. γλ κακάο
  • 1 κουτ. τ. γλ κοφτό μπέικιν
  • 3 κουτ. τ. Σ. ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια

Κρέμα

  • 120 γραμ τυρί κρέμα
  • 120 γραμ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. τ. Σ. άχνη

Σάλτσα καραμέλας

  • 1 1/2 φλυτζ του καφέ ζάχαρη
  • 15 γραμ βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρ. Γάλακτος

Σιρόπι

  • 1,5 φλυτζ του καφέ ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 2 κουτ τ. γλ κονιακ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Σε μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι το κακάο τη βανίλια και το Μπεικιν. Προσθέτουμε το μίγμα στα αυγά ανακατεύοντας σιγα σιγά με σπάτουλα. Ρίχνουμε στο τσέρκι όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα στον πάτο και ψήνουμε στους 170ο προθερμασμένο φούρνο για 17-20 λεπτά (αντιστάσεις). Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη. Όταν αφρατέψει προσθέτουμε την κρ. Γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Φυλάμε στο ψυγείο.
Καραμέλα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 24 εκ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις λειώσει και αρχίζει να σκουραίνει ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Αφου ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και την κρ. Γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε σε μπολ μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Στήσιμο
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το παντεσπάνι περνώντας ένα κοφτερό μαχαίρι περιφερειακά, προκειμένου να αφαιρέσουμε το χαρτί ψησίματος και να κόψουμε την επιφάνεια με ένα πριονωτό μαχαίρι όσο μπορούμε πιο ισια. Καθαρίζουμε τα πλαϊνά από το τσέρκι και ξανατοποθετούμε το παντεσπάνι. Απλώνουμε με πινέλο όλο το σιρόπι μέχρι να το ρουφήξει. Απλώνουμε την κρέμα τυριού και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με τη ρευστή σάλτσα καραμέλας και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες ώστε να σφίξει η τουρτα μας πριν την ξεφορμάρουμε και την κόψουμε.

Καλή απόλαυση.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: