Μπουτάρης για Ροτόντα: Όσο τσιγκλήζεις τους παπάδες τόσο περισσότερα θα ζητάνε

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μνημείο της Ροτόντα και την τοποθέτηση σταυρού και την «εκκλησιαστικοποίηση» του μνημείου, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολιτών και αρχαιολόγων.

Όπως είπε, πρόκειται για απόφαση του ΚΑΣ, το οποίο είναι αρμόδιο για να αποφασίσει για τη χρήση του μνημείου. Μάλιστα, είπε πως οι τόνοι πρέπει να πέσουν διότι… «Όσο τσιγκλήζεις τους παπάδες τόσο περισσότερα θα ζητάνε». Όπως δήλωσε, στόχος για τη Ροτόντα είναι να «συνδεθεί» με το Πάνθεον της Ρώμης, κάτι που θα προσδώσει αίγλη τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και σε μία περιοχή που την χαρακτήρισε «υποβαθμισμένη», λέγοντας πως «ούτε η αστυνομία δεν πάει εκεί». Μάλιστα, χαρακτήρισε τη Ροτόντα «πιο σημαντική» από τον Λευκό Πύργο.

Ντοκιμαντέρ του BBC

Νωρίτερα, έγινε αναφορά σε ντοκιμαντέρ του BBC με θέμα τα κοιμητήρια της πόλης έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, ο πρόεδρος Παναγιώτης Αβραμόπουλος, το ντοκιμαντέρ του BBC για τα κοιμητήρια θα προβάλει την έλλειψη αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, με τον κεντρικό δήμο να δίνει την τυπική έγκριση εκ των υστέρων. 

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: