Bloomberg: Παραμένει ο κίνδυνος του Grexit σύμφωνα με οικονομολόγους

Bloomberg: Παραμένει ο κίνδυνος του Grexit σύμφωνα με οικονομολόγους

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε μία έξοδο από την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του 2016. 
Αυτό σύμφωνα με το 71% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Bloomberg που διεξήχθη μεταξύ 34 οικονομολόγων.
Το 70% απάντησαν ότι θεωρούν πως η Ελλάδα θα είναι ασφαλής για το υπόλοιπο του 2015 παρότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι το πακέτο διάσωσης των 86 δισεκ. που επιδιώκει να εξασφαλίσει ο Έλληνας Αλέξης θα αποδειχθεί πολύ μικρό.
«Χωρίς μία μορφή ελάφρυνσης χρέους, το πακέτο διάσωσης ποτέ δεν θα είναι αρκετά μεγάλο», λέει ο Πίτερ Ντίξον, οικονομολόγος στην Commerzbank AG (τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική ) στο .
«Φορτώνοντας με περισσότερα δάνεια μία χώρα που δεν είναι σε θέση να τα αποπληρώσει απαντά στον ορισμό του Αϊνστάιν για την παράνοια: να επιχειρείς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά αναμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα», λέει ο Ντίξον.
Από την πλευρά του, ο Άλαν ΜακΚουέιντ, επικεφαλής οικονομολόγος του ιρλανδικού ομίλου Merrion Capital Group στο Λονδίνο, δήλωσε: «Εκτός από τη Γερμανία, φαίνεται ότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία σημαντική απομείωση χρέους. Αν δεν την εξασφαλίσει, είναι δύσκολο η χώρα να επιβιώσει εντός της ευρωζώνης επ΄αόριστον».

(φωτο αρχειο eurokinissi)

 

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: