Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να εισπράξει φέτος 2,7 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις

Η Ελλάδα μπορεί να εισπράξει φέτος 2,7 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο σημειώνει πως “με τη χώρα να έχει βγει από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης, η συζήτηση για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της δεν αποτελεί πλέον ταμπού και η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να ολοκληρώσει όλες τις συμφωνηθείσες ιδιωτικοποιήσεις”.

Η κυβέρνηση της αριστεράς ενδιαφέρεται πλέον τώρα να «εντείνει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Enterprise Greece, του δημόσιου οργανισμού για την προσέλκυση επενδύσεων και προώθηση εξαγωγών, Γρηγόρης Στεργιούλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ η επιθυμία να προχωρήσει η κυβέρνηση στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων είναι ενθαρρυντική, το ιστορικό των ιδιωτικοποιήσεων μπορεί να δώσει στους επενδυτές κάποιους λόγους να είναι επιφυλακτικοί. Η Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ τον στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις που είχε τεθεί από τους δανειστές, καθώς τα έσοδα από 38 ιδιωτικοποιήσεις το 2011 έως 2017 έφθασαν μόλις τα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

“Ακόμη χειρότερα ορισμένες από τις ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εκκρεμότητα θεωρούνται πιο δύσκολες. Ωστόσο, η Ελλάδα μπορεί να πιστωθεί κάποια επιτυχία στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων φέτος και η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα αυξήσει τα έσοδά της κατά 2,7 δισ. το 2018 με μερικά μεγάλα έργα που δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους”, υπογραμμίζει ακόμα το Bloomberg.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: