Μπήκε φυλακή για «κατάχρηση της φιλοξενίας του αγγλικού κράτους»!

Μοντέλο από τη Λιθουανία με τον φίλο της έκλεψαν γυαλιά ηλίου αξίας 1.000 λιρών από το John Lewis για να αγοράσουν ηρωίνη στην οποία είναι εθισμένοι και τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών ο καθένας.

Η Nerile Narbutaityte, 25 ετών και ο φίλος της Mindaugas Vasiliauskas, 27 ετών, πιάστηκαν να κλέβουν τα γυαλιά ηλίου στο κατάστημα-ναυαρχίδα της εταιρείας στην Oxford Street στις 26 Απριλίου.

Ένας φρουρός ασφαλείας αργότερα εντόπισε πέντε ζευγάρια γυαλιά, συνολικής αξίας 1.092 λιρών να λείπουν από την βιτρίνα. Το ζευγάρι επέστρεψε στο κατάστημα πέντε μέρες αργότερα και συνελήφθησαν.

Το ενδιαφέρον αυτής της υπόθεσης βέβαια δεν έγκειται στο γεγονός της κλοπής αλλά στην αντιμετώπιση που είχε το ζευγάρι από τον δικαστή, ο οποίος όρισε την ποινή.

Ο δικαστής Magistrate Edward Lord είπε: «Εσείς οι δύο έχετε ήδη μεγάλο ποινικό μητρώο για παρόμοια αδικήματα από τότε που ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται ότι έχετε κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας αυτής της χώρας και θα συνεχίσετε να κάνετε κατάχρηση για επιπλέον τέσσερις μήνες αλλά από τη φυλακή».

«Είναι σαν να είστε σε μια κυλιόμενη σκάλα και πηγαίνετε όλο και πιο χαμηλά», είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.newmoney.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: