Μπάρες με γεύση Greek salad από το ΕΜΠ

1ο Βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας Ecotrophelia σε ομάδα φοιτητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Μπάρες με γεύση χωριάτικης σαλάτας, σπανάκι και ξηρών καρπών δημιούργησαν φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συνδυάζοντας την καινοτομία με τα οικολογικά προϊόντα και εξαιρετικές γεύσεις.

Το πρώτο βραβείο στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό ÉCOTROPHÉLIA 2021 απονεμήθηκε στο προϊόν «NUTRI salad bars». Πρόκειται για καινοτόμες, οικολογικές αλμυρές μπάρες δημητριακών σε τρεις γεύσεις εμπνευσμένες από σαλάτες της Ελλάδας και της Μεσογείου: την Greek salad bar βασισμένη στην χωριάτικη σαλάτα με τομάτα, ελιά, φέτα, την Green salad bar με σπανάκι, ρόκα και ξηρούς καρπούς και την Legumes salad bar με όσπρια.


Το προϊόν «NUTRI salad bars» αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ από ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τους Χριστόφορο Βασιλείου, Θάλεια Βιντζηλαίου, Σοφία Στάθη και Άννα Χριστοδούλου, υπό την επίβλεψη του Υποψηφίου Διδάκτορος Αθανασίου Λημναίου και της Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας Δρ. Μαρίας Κατσούλη και την καθοδήγηση του Καθηγητή ΕΜΠ Πέτρου Ταούκη.

Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ÉCOTROPHÉLIA EUROPE 2021, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: