Back to school: Πώς θα προετοιμαστείς ψυχολογικά για τη συνάντηση με τον πρώην στο σχολείο

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του χωρισμού είναι να αναδιοργανώσεις τη ρουτίνα της ζωής σου και να πατήσεις ξανά στα πόδια σου. Είτε ήσουν με τον πρώην σου για μερικούς μήνες είτε για , ένας χωρισμός είναι πάντα επώδυνος, ειδικά όταν αναγκάζεσαι να βρεθείς ξανά στον ίδιο χώρο μαζί του και να τον βλέπεις καθημερινά. Όπως καλή ώρα το σχολείο ή το πανεπιστήμιο.

Και ενώ τον είχες ξεχάσει όλο το καλοκαίρι απολαμβάνοντας μπάνια στην παραλία και βόλτες με τις φίλες σου, τώρα φτάνει ο καιρός που καλείσαι να έρθεις ξανά αντιμέτωπη με τα συναισθήματά σου και ίσως βιώσεις και πάλι τον θυμό και την πίκρα που σου άφησε το τέλος αυτής της σχέσης.

Φεύγεις για σπουδές και αφήνεις πίσω το αγόρι σου; Πώς θα την παλέψεις με σχέση από απόσταση

Σίγουρα πολλές ερωτήσεις περνούν από το μυαλό σου, όπως «Πώς θα είναι; Πώς θα αντιδράσει μόλις με δει; Εγώ πρέπει να το παίξω αδιάφορη ή να τον χαιρετίσω;». Το να έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου πριν επιστρέψεις στις σχολικές αίθουσες θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τα συναισθήματα και την αντίδρασή σου μόλις τον αντικρύσεις για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rakshita (@rakshita_2006)

Ακολουθούν 7 τρόποι για να κάνεις την καθημερινότητά σου στο σχολείο πολύ πιο εύκολη μετά από έναν δύσκολο χωρισμό.

#1. Να είσαι τυπική και να κρατήσεις αποστάσεις

Εάν η σκέψη να δεις τον πρώην σου στους διαδρόμους του σχολείου σε τρομοκρατεί, να είσαι σίγουρη πως συμβαίνει το ίδιο και σε αυτόν. Γι” αυτό η καλύτερη λύση είναι να κάνεις αυτή τη συνάντηση όσο πιο σύντομη και ανώδυνη γίνεται, περνώντας γρήγορα από δίπλα του και λέγοντας ένα τυπικό «Γεια». Σε καμία περίπτωση μην μπεις στη διαδικασία να τον κυνηγάς παντού στο σχολείο και να τον ψάχνεις. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα σημεία του προαυλίου όπου συχνάζει και κράτα αποστάσεις από εκείνον.

#2. Εάν τον χώρισες εσύ, δείξε σεβασμό

Αν έβαλες εσύ τέλος σε αυτή τη σχέση,  είναι σημαντικό να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του πρώην σου και να είσαι διακριτική αλλά φιλική. Μόλις τον δεις, χαμογέλασε και χαιρέτισέ τον ευγενικά. Μπορείς να τον ρωτήσεις πώς πέρασε το καλοκαίρι του, αλλά εάν δεν θέλεις περαιτέρω συζήτηση μαζί του, μείνε απλά στο πρώτο.

#3. Θέσε τους όρους σου στην κοινή σας παρέα στο σχολείο

Αν έχετε κοινούς φίλους στο σχολείο, να είσαι ευγενική και σεβαστική όταν αναφερθείς σε εκείνον. Επίσης, μην αρχίσεις να τους ρωτάς αν έχει βρει άλλη κοπέλα ή αν παραμένει ερωτευμένος μαζί σου. Δεν μας νοιάζει! Θέσε τους όρους σου στην παρέα και πες τους πως όταν είσαι εσύ μαζί τους δεν θέλεις να μιλάνε για τον πρώην σου. Μην τον κουτσομπολέψεις σε αυτούς και γενικά κράτα μια ουδέτερη στάση. 

«>

.

Sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: