Αχαΐα: Το ταμείον είναι μείον στο IKA – Ανείσπραχτα τα χρέη 17.835 Αχαιών

Αχαΐα: Το ταμείον είναι μείον στο IKA   Ανείσπραχτα τα χρέη 17.835 Αχαιών

H κατάρρευσή του IKA στο νομό Αχαΐας, μοιάζει αναπόφευκτη αν δεν αλλάξει κάτι και μάλιστα άμεσα. Μέχρι πέρυσι στο ΙΚΑ 17.835 Αχαιοί όφειλαν 134 εκ. και από αυτά ελάχιστα έχουν εισπραχθεί. Την ίδια ώρα η «μαύρη» καλπάζει, ωστόσο το ΙΚΑ διαθέτει πανελλαδικά , για τη διενέργεια ελέγχων 23 υπαλλήλους και στην Αχαΐα τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος.

Όπως αναφέρει ο Αχαιός Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος δεν υπάρχουν στα ταμεία του ΙΚΑ και θα έρθουν και νέες περικοπές συντάξεων, ενώ προσθέτει ότι δε γίνεται καμία προσπάθεια ν΄αλλάξει η κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, 150.000 επιχειρήσεις δεν καταβάλουν τις μηνιαίες εισφορές για το προσωπικό, έχει εισπραχθεί μόλις το 14% των βεβαιωμένων οφειλών, οι ρυθμίσεις οφειλών έχουν παγώσει, κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και κατακόρυφη μείωση των εσόδων του ΙΚΑ, αλλά και αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Επίσης πρόβλημα υπάρχει και με τη μη είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών. Πέρυσι ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Δ. Πατσούρης είχε ανακοινώσει ότι 17.835 Αχαιοί οφείλουν 134 εκ. ευρώ και από αυτά ένα χρόνο μετά, ελάχιστα έχουν εισπραχτεί.

Αχαΐα: Το ταμείον είναι μείον στο IKA   Ανείσπραχτα τα χρέη 17.835 Αχαιών

xespao

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: