Ασαντ: Αν αποτύχει η συμμαχία με Ρωσία, θα καταστραφεί η Μ. Ανατολή

Η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας, της Συρίας και των συμμάχων της θα καθορίσει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και σημείωσε πως ένας χρόνος αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βοήθησε μόνο στο να επεκταθεί η τρομοκρατία.

Σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση που μεταδόθηκε σήμερα, ο Άσαντ είπε πως αν η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ ενωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι προσπάθειές τους θα αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα.

«Οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι μεγάλες, όχι μικρές», είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας πως αποτυχία θα σήμαινε πως «αντιμετωπίζουμε την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής».

Πρόσθεσε πως η εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών που έχουν εξαπολύσει δυτικές και αραβικές χώρες εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία ήταν αντιπαραγωγικές και πως η τρομοκρατία έχει επεκταθεί τόσο σε εδαφικούς όρους όσο και στον τομέα των νέων στρατολογήσεων.

Ο Άσαντ σημείωσε ότι δεν είναι δουλειά των εξωτερικών δυνάμεων να αποφασίσουν τη μοίρα της Συρίας. «Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα ή τους αξιωματούχους στη Συρία είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος.

ethnos.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: