Πόλεμος στην Ουκρανία – Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν έκανε πολλά και τεράστια στρατηγικά λάθη

Δριμεία κριτική άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον Βλαντιμίρ Πούτιν υπογραμμίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τεράστια λάθη όσον αφορά στις εκτιμήσεις στις οποίες βασίστηκε για να εισβάλλει στην Ουκρανία. Ο Στόλτενμπεργκ μίλησε ειδικότερα για «υποτίμηση» από πλευράς Μόσχας των δυνατοτήτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όσον αφορά στην παροχή στήριξης στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν έκανε πολλά και τεράστια στρατηγικά λάθη» τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, σε δημοσιογράφους έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία.

«Δεν έλαβε υπόψιν του ότι οι Ουκρανοί είχαν τόσο μεγάλο κουράγιο και αφοσίωση ώστε να υπερασπιστούν τη χώρα τους» δήλωσε για τους Ουκρανούς ο Στόλτενμπεργκ.

«Το άλλο λάθος που έκανε ο Πούτιν ήταν να υποτιμήσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη δυνατότητα που είχαν να στηρίξουν την Ουκρανία πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Αυτό που είδαμε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ είναι ότι παρείχαν πρωτοφανή στήριξη στην Ουκρανία. Βλέπουμε μέσα από δημοσκοπήσεις και μηνύματα ότι ο κόσμος επιθυμεί τη στήριξη στην Ουκρανία» συμπλήρωσε.

«Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές φωνές, το βασικό μήνυμα είναι όμως ότι υπάρχει θέληση για συνέχιση της βοήθειας στην Ουκρανία» κατέληξε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: