Αρχίζουν τα κακουργήματα

Αρχίζουν τα κακουργήματαΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του πάλαι ποτέ μιντιάρχη Γιώργου Κουρή για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Αlter καθώς και εναντίον των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους.
Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. .
Για την υπόθεση έχουν διενεργηθεί δύο έλεγχοι (ο πρώτος από το και ο δεύτερος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης), τα πορίσματα των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταλήξει σε αντιφατικά μεταξύ τους συμπεράσματα.
Ένα σκέλος της υπόθεσης που αφορά πλημμεληματική κατηγορία και κινδύνευε με παραγραφή, οδηγείται σε δίκη, με κατηγορούμενους τον Γ. Κουρή και τους υπόλοιπους κατά νόμο υπευθύνους, μεταξύ των οποίων και ο προφυλακισμένος Κ. Γιαννίκος. Η δικογραφία έχει διαχωριστεί για το κακούργημα που βαρύνει τους εμπλεκομένους και για το οποίο θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή.

***

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 12ης και 13ης Μαρτίου 2013 για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.

ΨΗΦΙΣΑΝ: 2.856 ΒΡΕΘΗΚΑΝ: 2.856
ΕΓΚΥΡΑ: 2.785
ΑΚΥΡΑ: 53 ΛΕΥΚΑ: 18

Έλαβαν:

1. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
1 ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΠΑΝΟΣ 820 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ 735 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 696 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
4 ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΝΙΚΟΣ 673 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
5 ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 500 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
6 ΝΤΕΛΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 472 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
7 ΤΟΥΦΕΞΗ ΜΙΜΗ 451 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
8 ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ 428 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
9 ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΜΙΜΗΣ 393 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
10 ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 387 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ
11 ΤΡΑΪΟΥ ΕΛΕΝΗ 335
12 ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 296
13 ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 292
14 ΤΣΙΡΟΣ ΠΑΝΟΣ 279
15 ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 277

***

Στη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προσανατολίζεται η διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου να διακριβωθεί πως και γιατί η πρώην συμβασιούχος Νικολ Λειβαδάρη (στενή φίλη και συνεργάτιδα της Έλλης Στάη) βρέθηκε στο control room της ΝΕΤ.
Οπως είχαν γράψει οι zoornalistas, ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος έγινε εξω φρενών, και διέταξε έρευνα, θεωρώντας ως υπεύθυνη για το γεγονός την Ελλη Στάη.
. Στην ΕΡΤ οι διοικούντες θεωρούν πως η Στάη αυθαίρετα πήρε πρωτοβουλία και ήταν αυτή που έδωσε το πράσινο φως στην Λειβαδάρη για να μπει στο control room. «Κακώς η κυρία Λειβαδάρη ήταν στο κοντρόλ της ΝΕΤ και κακώς η κυρία Στάη την φιλοξένησε. Δεν είχε καμία δουλειά καθώς δεν έχει καμία με την..
ΕΡΤ Α.Ε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Αιμ. Λιάτσος. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρόθεση του γενικού διευθυντη είναι να γίνει έρευνα προκειμενου να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό που παραπέμπει σε «ξέφραγο αμπέλι» στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής…
Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας για Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 από τις 16.00 έως τις 18.00 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν.

***

«Δεν υφίσταται οποιαδήποτε μετοχική συμμετοχή του Ομίλου στον ΔΟΛ (είτε μέσω του μετόχου, είτε μέσω των εταιριών του) και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία σχετική κίνηση στο μέλλον, όχι μόνο στο ΔΟΛ αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο Όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου Π. Γερμανού».
Αυτά ανακοινώνει ο όμιλος Πάνου Γερμανού διαψεύδοντας το ότι ο γνωστός επιχειρηματίας (και στενός φίλος του Σταύρου Ψυχάρη) αποκτά στρατηγική συμμετοχή στον ΔΟΛ. Προφανώς ο (έξυπνος) επιχειρηματίας δεν θέλει να εμπλακεί το όνομά του σε οποιοδήποτε ντιλ καθώς αυτή την εποχή έχει πολλές εκκρεμότητες -πάσης φύσεως. Βέβαια το δημοσίευμα στο διαδίκτυο έκανε λόγο για τελειωμένη συμφωνία που την επισφράγισε η ανάληψη της θέσης του επιχειρησιακού διευθυντή στην Μιχαλακοπούλου από τον Βαγγέλη Μαρτιγόπουλο. Γι΄αυτό κι ο Γερμανός έσπευσε να προβεί σε διάψευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, του Sofokleousin.gr, ο Πάνος Γερμανός αποκτά το πακέτο μετοχών που κατείχε μέχρι πρότινος ο Βίκτωρ Ρέστης. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν ο Σταύρος Ψυχάρης θα εμμείνει στη δημόσια πρόταση για έξοδο του ΔΟΛ από το ΧΑ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ο Π. Γερμανός θα αποκτήσει τις μετά την έξοδο της εταιρίας.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: