Αποφασίζει για την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα το Κολέγιο των Επιτρόπων

Το Κολέγιο των Επιτρόπων αποφασίζει σήμερα για την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, στις Βρυξέλλες αναμένεται να καθοριστεί τόσο ο τρόπος όσο και το ύψος της βοήθειας που θα χορηγηθεί στη χώρα μας ώστε να ενισχυθεί οικονομικά για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που δημιουργεί το προσφυγικό πρόβλημα. Το ύψος της βοήθειας θα φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των 700 εκατ. ευρώ τα οποία θα χορηγηθούν για τρία χρόνια.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν είτε μέσω ΜΚΟ είτε απευθείας στους πρόσφυγες με τη μορφή των κουπονιών ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει την παραμικρή εμπλοκή στη διαχείριση ή κατανομή του ποσού αυτού. Η δέσμευση για την χορήγηση του ποσού αυτού είναι να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών και την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Επιπλέον, οι πρόσφυγες θα προμηθεύονται ειδικά κουπόνια που θα χρησιμοποιούνται ως αντίτιμο ενοικίου ή για την κάλυψη προϊόντων σίτισης και πρώτων αναγκών.
Ήδη εχθές η Κομισιόν μέσω του εκπροσώπου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά επιβεβαίωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης θα παρουσιάσει την πρόταση της Επιτροπής για ένα νέο μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες εντός της ΕΕ.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: