Από την Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο ξεκινάει το μεγάλο στοίχημα για το EKO Rally Acropolis 2023

Σε 40 ημέρες από σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου, τα φώτα του WRC θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Περισσότερες από 150 χώρες στην υφήλιο θα παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση την Υπερειδική διαδρομή που φέτος θα γίνει στην Πλατεία Νερού, στο Παλαιό Φάληρο, στην αρχή της παραλιακής Ριβιέρας, απέναντι από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο πήχης των απαιτήσεων ανέβηκε. Μετά την Υπερειδική στο Σύνταγμα το 2021 και την Υπερειδική στο ΟΑΚΑ το 2022, σειρά έχει το Παλαιό Φάληρο. Το μέρος που επιλέχθηκε για να γίνει η υπερειδική του 2023 ,  η Πλατεία Νερού στο Φάληρο, θα δώσει ένα διαφορετικό ύφος σε αυτό το ξεχωριστό γεγονός, καθώς η αγωνιστική δράση θα συνδυαστεί με ένα απόλυτα ελληνικό τοπίο, τη θάλασσα.

Τα μεγαλύτερα ονόματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο WRC θα αγωνισθούν στο EKO Rally Acropolis που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια αγώνες, για την πρώτη θέση στο βάθρο. Σε έναν αγώνα συνολικού μήκους 1.235,13 km από τα οποία τα 307,69 km είναι σκληρά αγωνιστικά που θα γίνουν σε 15 ειδικές διαδρομές.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα αγωνιστικά συνοδεία της ελληνικής αστυνομίας θα φθάσουν στο Παλαιό Φάληρο για την Υπερειδική που είναι όλη ασφάλτινη. Η μοναδική ειδική του EKO Rally Acropolis που δεν είναι χώμα.

Η ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1,48 χλμ., θα «φιλοξενήσει» 6.300 καθήμενους θεατές οι οποίοι θα βρεθούν στους προκαθορισμένους χώρους. Φέτος οι φίλοι του σπορ θα παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη προσπάθεια των αγωνιζομένων.

Η διαδρομή έχει χαραχθεί ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley ή με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Εκτός από τον αγώνα το σημαντικό είναι ότι οι εικόνες αυτές θα «ταξιδέψουν» σε όλο τον κόσμο. Μετά την Υπερειδική τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στο Λουτράκι.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου  η δράση στα βουνά θα ξεκινήσει με τις ειδικές Λουτράκι και Πίσια. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την Στερεά Ελλάδα και αφού κάνουν τις ειδικές διαδρομές Λιβαδειά και Ελάτια, θα καταλήξουν για διανυκτέρευση στη Λαμία.

Η πιο δύσκολη ημέρα για τα πληρώματα είναι το Σάββατο. Θα γίνουν τις τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές ( Παύλιανη, Καρούτες και Ελευθεροχώρι) μήκους 141,4 km. Όμως η συνολική απόσταση που θα κάνουν ξεπερνά τα 500 km.

Όσα πληρώματα καταφέρουν να φθάσουν στο Parc Fermé ανάλογα με τους χρόνους που έχουν θα χαράξουν τη στρατηγική της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πολύ όμορφες αλλά συγχρόνως σκληρές ειδικές. Του Ταρζάν και της Γραμμένης. Η Γραμμένη περιλαμβάνει και δεύτερο πέρασμα που θα είναι και η Power Stage. Την Κυριακή μπορεί τα 62.43 αγωνιστικά χιλιόμετρα να είναι λίγα είναι όμως αρκετά δύσκολα.


Γιάννης Οικονόμου

Στην παρουσίαση του αγώνα τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.


Λευτέρης Αυγενάκης

Παρών σ αυτή την εκδήλωση εκτός των άλλων ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει τους επικεφαλής του ERC ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει και γι αυτό το Rally Acropolis η το Ράλλυ των Θεών πρέπει να επιστρέψει στο αγωνιστικό καλεντάρι. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού έχοντας τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα κατάφερε. Η Ελλάδα τα κατάφερε !


Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο κ. Οικονόμου, από το εσωτερικό του πλωτού χώρου εκδηλώσεων «Ploes», όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, αποκάλυψε πως ο αγώνας στην 70ή του επέτειο θα ξεκινήσει μπροστά από αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα την Ελλάδα, κοινώς τη θάλασσα. Όπως ο ίδιος επεσήμανε σχετικά «Το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα.


Ο Γιάννης Οικονόμου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Λευτέρη Αυγενάκη

«Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο» είπε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε:

«Πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα».

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από την πλευρά της, τόνισε «Στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, που αποτελεί μια σημαντικότατη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας, όπως και κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού».


Πολύ έξυπνη ήταν η κίνηση της Motor Sport Greece να φέρει μπροστά στο χώρο της εκδήλωσης τη μοναδική Lancia Stratos και την επιβλητική Toyota Celica ST205 της Toyota Team Europe, που παραχώρησαν ευγενικά οι κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης -«Jigger» και Μάριος Σταφυλοπάτης.

Από τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια» σε εκείνες της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο και πάλι τη Λαμία, η διαδρομή του φετινού αγώνα, όπως αποκαλύφθηκε και μέσω ψηφιακών γραφημάτων, είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική της 70χρονης ιστορίας του. Μια ιστορική αναδρομή, άλλωστε, επιχειρεί συνολικά φέτος η Οργανωτική Επιτροπή, με ενέργειες που φέρνουν στην επιφάνεια την πορεία του αγώνα στο χρόνο.


ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY, Σωτήρης Αναστασιάδης

Η αρχή έγινε με το Acropolis Rally Hall Of Fame powered by Betsson. O διαγωνισμός που «έτρεξε» μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Ράλλυ Ακρόπολις έδωσε στους φίλους του αγώνα την ευκαιρία να ψηφίσουν τους κορυφαίους στην ιστορία του, αλλά και ανέδειξε 80 τυχερούς που κερδίζουν προσκλήσεις για την EKO Super Special Stage ή συλλεκτικά δώρα.


O επικεφαλής Marketing και μέλος του ΔΣ της Κωτσόβολος, Κώστας Σταματάκης

Μεταξύ αυτών, το Λεύκωμα «1953-2023 — 70 Χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις», το οποίο στις 274 σελίδες του φιλοξενεί την ιστορική αναδρομή σε κάθε χρονιά του αγώνα. Ανάλογα, με χρονικό ορίζοντα παρουσίασης τον Νοέμβριο, ο αγώνας θα αποκτήσει το δικό του ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από τέσσερα ωριαία επεισόδια, με «πρωταγωνιστές» βετεράνους και σύγχρονους αγωνιζόμενους, ανθρώπους της διοργάνωσης, αλλά και θεατές, επιχειρηματίες κ.ά. που έζησαν ή ζουν την πορεία του αγώνα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «παραδοσιακού» πλέον υποστηρικτή του αγώνα, Dr Αντώνης Αυγερινός. Την αποδεδειγμένη στήριξή τους επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά στελέχη των χορηγών.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, Hermann Riedl.

Ανάμεσά τους χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY, Σωτήρης Αναστασιάδης, ο επικεφαλής Marketing και μέλος του ΔΣ της Κωτσόβολος, Κώστας Σταματάκης, o Διευθύνων Σύμβουλος της «Νέα Οδός — Κεντρική Οδός», Ροδιανός Αντωνακόπουλος, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, Hermann Riedl.


Η Ελένη Ξενάκη, διευθύντρια του γραφείου τύπου του EKO Rally Acropolis που έχει και όλη την ευθύνη της πληροφόρησης των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων από όλο τον κόσμο αναφέρθηκε στην ιστορία του μεγάλου μας αγώνα

Την παρουσίαση έκανε ο διευθυντής Motor Sport Greece Τάκης Πουρναράκης που είχε και το γενικότερο συντονισμό της παρουσίασης.

 

Από την Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο ξεκινάει το μεγάλο στοίχημα για το EKO Rally Acropolis 2023 gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: