Σκληρή δοκιμασία στην κaυτή άσφαλτο για τους 28 αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στον 2ο γύρο του Rotax MAX Challenge

Ο καύσωνας «Κλέων» έχει ανεβάσει το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς και θα ταλαιπωρήσει τους αγωνιζόμενους που θα βρεθούν αύριο στα Μέγαρα. Ωστόσο αύριο θα γίνει κανονικά στην πίστα karting των Μεγάρων ο δεύτερος γύρος του Rotax MAX Challenge του 2023. Σε μια πίστα που καίει θα δοκιμασθούν οι αντοχές των αγωνιζομένων, των μηχανών αλλά και των ελαστικών.

Ο πρώτος αγώνας του Rotax MAX Challenge έγινε στην Καλαμάτα και αύριο θα γίνει στα , που μετά την άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα της Καλαμάτας. Αύριο (16 Ιουλίου) στα Μέγαρα 28 ταλαντούχοι οδηγοί θα δώσουν το «παρών» τους για μια διάκριση στην κατηγορία που αγωνίζονται.

Η πίστα είναι αριστερόστροφη και άκρως απαιτητική. Το μήκος της είναι 975 μέτρα και το μέσο πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι 8 μέτρα.

Οι κατηγορίες που θα αγωνισθούν αύριο είναι τέσσερις. Την καρό σημαία θα κυνηγήσει η αφρόκρεμα των οδηγών στις κατηγορίες Micro/Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX και DD2 MAX.

Αγωνιζόμενοι και μηχανές θα πρέπει να αντέξουν από τη μια τον καύσωνα «Κλέων» και από την άλλη την πίεση για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Όλοι είναι εξίσου καλοί και όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Την πρώτη θέση στο βάθρο.

Πρώτοι θα ξεκινήσουν οι «λιλιπούτειοι» αθλητές . Στο ίδιο grid θα παραταχθούν οι έξι αγωνιζόμενοι των Micro MAX (8-11 ετών) και Mini MAX (10-13 ετών).

Στη Junior MAX (12-14 ετών) οι συμμετοχές ανέρχονται σε πέντε ενώ η Senior MAX (15+ ετών) είναι η πολυπληθέστερη κατηγορία – όπως είχε συμβεί και στον εναρκτήριο αγώνα του 2023. Συνολικά 14 αθλητές θα διεκδικήσουν τη νίκη, ανάμεσά τους και ταλέντα από το εξωτερικό.

Όσο για την απαιτητική κατηγορία DD2 MAX (15+ ετών), εκεί οι συμμετέχοντες είναι τρεις, με δύο εξ αυτών να ανήκουν στην Κλάση DD2 MAX Master (32+ ετών). Όμως όλοι, είναι το ίδιο διψασμένοι για ένα θετικό αποτέλεσμα στο δεύτερο ραντεβού της σεζόν.

Στο RMC 2023 έχουν διατηρηθεί τα βασικά χαρακτηριστικά του επάθλου, όπως η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 MAX Evo, η ιπποδύναμη των οποίων αυξάνεται γραμμικά ανάλογα την κατηγορία αλλά και η αποκλειστική χρήση ελαστικών της MOJO.

Όπως και στην Καλαμάτα, η επιτυχία στον αγώνα των Μεγάρων, θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τους Παγκόσμιους Τελικούς Rotax MAX Challenge, που θα διεξαχθούν στο Μπαχρέιν και τη Διεθνή Πίστα Karting του Sakhir, από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Σκληρή δοκιμασία στην κaυτή άσφαλτο για τους 28 αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στον 2ο γύρο του Rotax MAX Challenge gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: