Απίστευτο: Ανακαλύφθηκε το Κρανίο ενός Μονόκερου της Σιβηρίας!

Οι μονόκεροι τελικά υπήρξαν πραγματικά και έμοιαζαν με την παραπάνω εικόνα. Δεν είναι το παραμυθένιο λευκό άλογο που περιμέναμε, αλλά είναι αρκετά κοντά.

Λέγεται ότι οι άνθρωποι του παρελθόντος μπέρδευαν τους ρινόκερους και επειδή δεν γνώριζαν το συγκεκριμένο είδος ζώου, σε κάποιες περιοχές τους …


Οι μονόκεροι τελικά υπήρξαν πραγματικά και έμοιαζαν με την παραπάνω εικόνα. Δεν είναι το παραμυθένιο λευκό άλογο που περιμέναμε, αλλά είναι αρκετά κοντά.

Λέγεται ότι οι άνθρωποι του παρελθόντος μπέρδευαν τους ρινόκερους και επειδή δεν γνώριζαν το συγκεκριμένο είδος ζώου, σε κάποιες περιοχές τους αποκαλούσαν μονόκερους. Αλλά δεν είναι παράλογο αν σκεφτούμε ότι υπήρχαν πολλές παραλλαγές των ειδών πριν από χιλιάδες χρόνια, κάποια από τα οποία απλά έτυχε να μοιάζουν με… μονόκερους!

Θεωρούνταν ότι το από καιρό εξαφανισμένο θηλαστικό πέθανε πριν από 350.000 χρόνια, αλλά αυτή η πρόσφατη ανακάλυψη αλλάζει τα πάντα.

Το κρανίο που ανακαλύφθηκε αποκαλύπτει ότι έμοιαζε περισσότερο με άλογο παρά με ρινόκερο και υπήρχε μέχρι και 29.000 χρόνια πριν. Το συγκεκριμένο είδος που ανακαλύφθηκε στο Καζακστάν, είναι γνωστό ως Elasmotherium sibiricum.

Οι πρώτες περιγραφές του Μονόκερου της Σιβηρίας δείχνουν ότι ήταν περίπου 2 μέτρα ψηλός, μήκους 4,5 μέτρων και ζύγιζε σχεδόν 4 τόνους.

Το κρανίο βρέθηκε στην περιοχή Pavlodar του Καζακστάν και ήταν σε εκπληκτικά καλή κατάσταση. Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Τομσκ χρησιμοποίησαν την τεχνική της ραδιοχρονολόγηση για να καθορίσουν την ηλικία του, ενώ κατέληξαν πως επρόκειτο για αρσενικό με βάση το μέγεθός του, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουροι για το πως πέθανε.

Credits: The Spirit Science

Πηγή: fanpage.gr

Paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: