Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω της προσδοκίας για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Aντισταθμιστηκε ο αρνητικός αντίκτυπος του lockdown

Αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω προσδοκιών για την εύρεση ενός εμβολίου για την Covid-19 στο άμεσο προσεχές διάστημα, γεγονός που αντιστάθμισε τον αρνητικό αντίκτυπο που είχαν τα νέα lockdown.

Μετά την ανακοίνωση από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech ότι το πειραματικό εμβόλιό τους ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ αλλά και τα αντίστοιχα για το αμερικανικό πετρέλαιο (WTI) σημείωσαν μεγάλη άνοδο, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη τους εδώ και περισσότερο από πέντε μήνες.

«Ένα βιώσιμο εμβόλιο αναμφίβολα θα αλλάξει την κατάσταση για το πετρέλαιο — μία αγορά όπου η μισή ζήτηση προέρχεται από την κίνηση των ανθρώπων και των πραγμάτων. Όπως, όμως, έχουμε γράψει πρόσφατα, το πετρέλαιο βασίζεται στην τρέχουσα αγορά που πρέπει πρώτα να διορθώσει την τρέχουσα ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης πριν μπορέσουν να αυξηθούν οι τιμές σε ένα — δύο χρόνια», ανέφερε η JP Morgan σε σημείωμά της.

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ μάρκετ: Απαγορεύτηκε η πώληση ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών ειδών και βιβλίων

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: