Ανησυχία των ποδοσφαιριστών για το Grexit

Το τελεσίγραφο της FIFA που δίνει περιθώριο στον Υφυπουργό Αθλητισμού μέχρι τις 15 Απριλίου να άρει την απόφαση του για την διακοπή του Κυπέλλου αλλιώς… Grexit, αλλά και η αδιάλλακτη στάση του Σταύρου Κοντονή, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ποδοσφαιριστές.

Γνωρίζοντας πως σε περίπτωση αποκλεισμού θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τα συμβόλαια τους αλλά και με τις μεταγραφές ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) συναντήθηκε σήμερα (6/4) με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Γουδί για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε συναντίληψη και σύμπνοια ανάμεσα στην Ομοσπονδία και το Σύνδεσμο, συμμετείχαν από πλευράς ΕΠΟ, ο Προέδρος της Γιώργος Γκιρτζίκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης και το μέλος της Ε.Ε. Γιώργος Καραμελίδης, ενώ τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του Διονύσης Δημόπουλος, ο γενικός γραμματέας Κώστας Πούλιος και ο ταμίας Σταμάτης Συρίγος.

«Σε 209 χώρες μέλη της FIFA ότι πολίτευμά και να έχουν το ποδόσφαιρο παίζεται με συγκεκριμένους κανόνες. Μόνο η Ινδονησία και το Κουβέιτ είναι εκτός λόγω παρεμβάσεων των Κυβερνήσεων τους στα του ποδοσφαίρου και όπως φαίνεται σε λίγο θα είναι και η Ελλάδα» σημειώθηκε από την ΕΠΟ η οποία υποστήριξε πως τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει τρεις παρεμβάσεις που έχουν οδηγήσει την FIFA να στείλει προειδοποιητική επιστολή προκειμένου η Κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο.

Επίσης επισημάνθηκε το πόσο καταστροφικό θα είναι το Grexit για όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο η ζουν από αυτό όπως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

«Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο οφείλουν να μιλήσουν επ’ αυτού», τονίστηκε και είναι κάτι που θα επιδιώξουν να πράξουν στον ΠΣΑΠ σε συνάντηση που θα έχουν με τον Σταύρο Κοντονή.

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ότι αν αποκλειστούμε δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας επιστροφής.

«Δεν υπάρχει χρόνος. Προέχει η δική μας αδειοδότηση πριν από αυτή των ομάδων. Αν δεν έχουμε πάρει εμείς άδεια, δεν θα πάρουν και οι ομάδες για να μπουν μετά στις κληρώσεις. Παίζει και η Εθνική με Αυστραλία 4 με 7 Ιουνίου. Καθόλου καιρός δεν υπάρχει».

Οι συναντήσεις της ΕΠΟ για το Grexit θα συνεχιστούν, ενώ η ομοσπονδία απέστειλε την επιστολή της FIFA και σε όλα τα κόμματα για να τα ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: