Γαλλία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του συνταξιοδοτικού

Με απεργίες και διαδηλώσεις τα συνδικάτα στη Γαλλία εξέφρασαν για τρίτη φορά μέσα σε 15 ημέρες την αντίθεσή τους στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν ιδιαίτερα στην προτεινόμενη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 χρόνια, που είναι σήμερα, στα 64 χρόνια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας αλλά και στις μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν εκ νέου σε περίπου 200 γαλλικές πόλεις, με το αριστερό συνδικάτο CGT να υπολογίζει τους διαδηλωτές σε περίπου 2 εκατομμύρια, δηλαδή ελαφρά λιγότερους σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις της 29ης Ιανουαρίου.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις ήταν όπως και οι προηγούμενες κατά κύριο λόγο ειρηνικές, αν και στο Παρίσι μετά το τέλος της πορείας από την πλατεία της Όπερας στην πλατεία της Βαστίλλης υπήρξαν συγκρούσεις ακροαριστερών διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν πως το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν νέες διαδηλώσεις κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία προς το παρόν αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: