Αναβλήθηκε η δίκη Γιακουμάκη – Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας του

Αναβολή για τις 8 Απριλίου πήρε η δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη με κατηγορούμενους 9 Κρητικούς, συνσπουδαστές του στη Γαλακτοκομική Σχολή, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του.

Στη δικαστική αίθουσα, βρίσκονταν σήμερα και οι γονείς του Γιακουμάκη, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αναβλήθηκε, καθώς απουσίαζαν 9 από τους 20 μάρτυρες ανάμεσά τους, 4 ουσιαστικοί, όπως έκρινε το Δικαστήριο. 

Οι κατηγορούμενοι, 6 άτομα από το Ηράκλειο, 2 από το Ρέθυμνο και ένας από τα Χανιά, δεν εμφανίστηκαν στο ακροατήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Το δικαστήριο, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 59 ευρώ σε όσους μάρτυρες δεν προσήλθαν αδικαιολόγητα.

«Θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το παιδί μου. Ζούμε ένα Γολγοθά όλα αυτά τα χρόνια», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Φρονιμάκη-Γιακουμάκη, μητέρα του 20χρονου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Σχολή στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός 37 ημέρες αργότερα.

Ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, ο οποίος εξακολουθεί να μην ξυρίζεται και να μην κόβει τα μαλλιά του σε ένδειξη πένθους, ξέσπασε σε κλάματα φεύγοντας από το δικαστικό μέγαρο.

Σε κοινή δήλωσή τους οι κατηγορούμενοι, μέσω των δικηγόρων τους, υποστηρίζουν: «Δεν έχουμε σχέση με τα γεγονότα όπως αυτά αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Ήμασταν φίλοι με τον Βαγγέλη. Διασκεδάζαμε μαζί. Η απώλειά του μας συγκλόνισε όλους. Έχουμε υποστεί ηθική απαξίωση για γεγονότα που είναι αναληθή».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: