Ανατροπή στα αίτια θανάτου του θρύλου της Μπλουζ BB King

Ανατροπή στα αίτια θανάτου του θρύλου της Μπλουζ BB King
Νέες αποκαλύψεις έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα για την αιτία του θανάτου του θρύλου της μπλουζ BB King. Σύμφωνα με νέο ιατροδικαστικό πόρισμα δεν «έφυγε» λόγω δηλητηρίασης, αλλά από φυσικά αίτια.

Ωστόσο, η οικογένεια του συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για δηλητηρίαση. Συγκεκριμένα οι κόρες του, Κάρεν και Πάτι, διατείνονται πως ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε από τη σύμβουλο και δικηγόρο του Λαβέρνε Τόνι, και τον προσωπικό του βοηθό, Μάιρον Τζόνσον.

Ο ιατροδικαστής όμως, Τζον Φάντενμπεργκ δήλωσε στο Associated Press ότι δεν θπάρχει καμία περιπτωση δηλητηρίασης καθώς ο Κινγκ πέθανε εξαιτίας της νόσου Αλτσχάϊμερ, σε συνδυασμό με στεφανιαία νόσο, διαβήτη και καρδιακή ανεπάρκεια. «Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως ο Κινγκ πέθανε από φυσικά αίτια», δήλωσε συγκεκριμένα.

Να σημειωθεί ότι οι ισχυρισμοί περί δηλητηρίασης «έφτασαν» λίγο μετά το θάνατο του Κινγκ. Εν πάση περιπτώσει, μετά το τελευταίο και τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα ο δικηγόρος του Μπρεντ Μπράισον που είναι ένας από τους διαχειριστές της περιουσίας του θρυλικού κιθαρίστα, , δέχτηκε με ικανοποίηση το αποτέλεσμα της έρευνας. «Η κυρία Τόνι και ο κύριος Τζόνσον είναι ικανοποιημένοι που έχουν απομακρυνθεί ψευδείς δηλώσεις σε βάρος τους από τις κόρες του Κινγκ. Μπορούμε πλέον να εστιάσουμε την προσοχή μας στη σημαντική κληρονομιά που άφησε ο μουσικός αυτός».

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, Ο Riley B. King, καλύτερα γνωστός σαν B. B. King (Μπι Μπι Κινγκ) ήταν Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδοποιός. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στον κόσμο. Σήμα κατατεθέν του B. B. King ήταν η κιθάρα με το προσωνύμιοLucille, μια «ειδικής κατασκευής» Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασαν διάφορες «Lucille» από τα χέρια του, αλλά ουσιαστικά ήταν το ίδιο μοντέλο κιθάρας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καλλιτέχνη. Είχε άδεια πιλότου, ήταν γνωστός τζογαδόρος και χορτοφάγος, δεν έπινε ποτέ αλκοόλ ούτε κάπνιζε.

Πολύπλευρος καλλιτέχνης, ξεκίνησε να ηχογραφεί το 1949 και τη δεκαετία του 1950 κατείχε το «βασίλειο» της R&B μουσικής. Τραγούδια του όπως τα «You Know I Love You», «Woke Up This Morning», «Please Love Me», «When My Heart Beats like a Hammer» και άλλα, του χάρισαν σημαντικούς «τίτλους».

Μετρ της μπλουζ, γνώρισε την πρώτη επιτυχία με το κομμάτι «The Thrill Is Gone» που κυριάρχησε στα charts της R&B και της ποπ. Η φήμη του άρχισε να διευρύνεται όταν άνοιξε τις συναυλίες της περιοδείας των Rolling Stones το 1969. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1980. Τις επόμενες δεκαετίες αφιερώθηκε κυρίως σε εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές ταινίες , ενώ το 2000 συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Έρικ Κλάπτον για την ηχογράφηση του «Riding With the King».

Πηγή: in

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: