Αλ. Τσίρπας: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό, πρέπει να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση

Την άποψη ότι το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα μιας χώρας, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στο κτίριο όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανάγκη τήρησης των συμφωνιών και τόνισε ότι το βάρος και οι ευθύνες πρέπει να μοιραστούν σε όλα τα κράτη μέλη. «Δυστυχώς ανάμεσα στις δύο συνόδους υπήρχαν συμφωνίες που δεν εφαρμόστηκαν για όλους. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, συμφωνίες που δεν τηρούνται δεν είναι συμφωνίες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Προσδοκώ να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα σε αυτή τη συνάντηση μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο δράσης, ώστε να μειωθούν οι ροές και να διαλύσουμε το δίκτυο των διακινητών», είπε.
Ακόμη σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση και να είναι η συγκεκριμένη διαδικασία αξιόπιστη. «Είναι αναγκαίο να επιταχύνουμε τη διαδικασία μετεγκατάστασης και να υπάρχει μία αξιόλογη διαδικασία πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί είναι κατανοητό ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κάποιες αξίες και αρχές. Οι κανόνες είναι για όλους και ο καθένας πρέπει να εφαρμόζει τις κοινές αποφάσεις», σημείωσε.
Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε video από την ΕΡΤ το οποίο αναρτήθηκε από το enikos.gr

typosthes.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: