Ακυρώθηκε το debate των πολιτικών αρχηγών

Το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, στην οποία τα μέλη της δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Έπειτα από συνεδρίαση μίας ώρας αποχώρησαν όλοι χωρίς να έρθουν σε κάποια συμφωνία. Στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι δεν θα γίνει κάποιο debate.

Η τηλεοπτική αντιπαράθεση είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου, αλλά το πρόγραμμα άλλαξε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την προηγούμενη ημέρα, στην οποία θα παρεβρεθεί ο πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

O εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, επανέφερε την πρόταση για διεξαγωγή του debate την 1η Ιουλίου.

Τα κόμματα και κυρίως το ΚΚΕ, δεν συμφώνησαν με την επαναφορά της 1ης Ιουλίου καθώς είχαν αλλάξει ήδη δύο φορές την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

«Όλα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφάσεις εν αμαρτίες», τόνιζαν από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Μανώλης Όθωνας επισήμανε ότι είναι «προσχηματικός ο λόγος να μη γίνει την 1η Ιουλίου το ντιμπέιτ». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να γίνει».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: