Ακόμη πιο χαμηλά: Μισθό κάτω από 500 ευρώ παίρνουν οι νέοι το 2016

Και όμως μπορούμε να πέσουμε ακόμη πιο χαμηλά…

Μικρότερος των 500 ευρώ είναι ο καθαρός μισθός που λαμβάνει το 45,6% των νέων 18-29 ετών που εργάζονται, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμη και την προσωπική ζωή τους. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα μεγάλης έρευνας που διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά από το kariera.gr, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος-Μάιος 2016.

Σκοπός της έρευνας είναι να αναλύσει τις στάσεις που έχουν οι νέοι της γενιάς αυτής στην Ελλάδα ως προς την καριέρα τους και  τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την εργασιακή τους ζωή. Το 2016 η έρευνα εμπλουτίσθηκε με μία ενότητα που μελετά την επίδραση της κρίσης στην καριέρα των νέων.

Στη φετινή έρευνα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής ερωτηθέντων, έλαβαν μέρος 5.208 νέοι, εκπρόσωποι της γενιάς Υ (γεννημένοι κατά την περίοδο 1980-2000) ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ/ΑΤΕΙ απ’ όλη την Ελλάδα με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και τυχαίας δειγματοληψίας. Το εντυπωσιακό μέγεθος του δείγματος περιορίζει όποιο στατιστικό λάθος στο 1%, καθιστώντας, έτσι, την παρούσα έρευνα τη μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα και σε χώρα της Ευρώπης για τη γενιά Υ.

Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας:-Μόνο 8% των νέων επιθυμεί μία δουλειά στο Δημόσιο-Το 53% των νέων επιθυμεί να δουλέψει σε ελληνική εταιρεία-Το 45,6% (όσων νέων 18-29 ετών δήλωσαν πως εργάζονται) παίρνει καθαρό μισθό μικρότερο από 500 ευρώ-1 στους 2 νέους δήλωσε πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την προσωπική του ζωή-Ο πρώτος πιο σημαντικός λόγος για παραίτηση είναι η έλλειψη δικαιοσύνης (84%) και πέμπτος λόγος ο μισθός (69%)

Οι 40 εταιρείες στις οποίες επιθυμούν να εργαστούν οι νέοι 18-35 ετών:

GOOGLECoca-Cola Τρία ΈψιλονSuper Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣΌμιλος OTEP&G HELLASΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ AEΕλληνικά ΠετρέλαιαMicrosoftNestlé Ελλάς SAΕΛΑΪΣ-Unilever HellasPwCAppleDeloitteAegeanΜπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε.ΑΚΤΩΡΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣΙnditexΕθνική Τράπεζα ΕλλάδοςErnst & YoungΤράπεζα ΠειραιώςMCKINSEYΌμιλος ΥγείαLIDL ΕΛΛΑΣL’OréalMondelēz International Inc.NIKEAB ΒασιλόπουλοςAlpha BankKΟΡΡΕΣΌμιλος ΤιτάνApivitaIKEAINTRACOMΜασούτης A.E.SΚROUTZBIC ΒΙΟΛΕΞMΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ)ΔΕΗVODAFONEΔείτε τα αποτελέσματα στα παρακάτω γραφήματα 

ellada

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: