«Aisha» από την θεατρική ομάδα Pulse

«Ο τόπος μου». Τι σημαίνει αυτή η λέξη για τον καθένα από εμάς; Τι σηματοδοτεί; Το παρελθόν; Το τώρα; Ή μήπως το μέλλον; «Αφού είναι τόσο διαφορετικός για τον καθένα μας, τελικά τι μας κρατάει όλους μαζί»;

«Aisha» σημαίνει ζωή. Αυτός είναι ο τίτλος της παράστασης που ανεβάζει η θεατρική ομάδα Pulse και πραγματεύτεται τι ακριβώς σημαίνει η έννοια «τόπος» για τον καθένα από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν. Από τις 14 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το «Πόλη Θέατρο» (Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, πλατεία Βικτωρίας) θα ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό.

Σκηνοθέτης της παράστασης αλλά και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Pulse είναι ο Adel Sanoussi. Η θεατρική ομάδα αριθμεί σήμερα 20 μέλη και οι παραστάσεις, από την σύλληψη, την μουσική, τα σκηνικά, τα κοστούμια αλλά και την παραγωγή, είναι δημιουργία των μελών της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER

«Μια μυρωδιά από στάχτη είναι το παρελθόν του τόπου μου. Του τόπου που έκαψα για να μπορέσω να ζήσω. Τώρα, τα κομμάτια του έχω για σπίτι.

Κλωστές με δένουν με τους άλλους γύρω μου. Δεν τους βλέπω, ούτε τους ακούω. Έχει ο καθένας το δικό του σπίτι. Ξέρω όμως ότι είναι εκεί γύρω, όλοι. Προστατεύουμε το νέο μας τόπο.

Όλοι εκτός από τον ήλιο. Αυτός μας εγκατέλειψε. Ντράπηκε. Μπορεί εμείς να ντραπήκαμε, δεν ξέρω

Αλλά

Δεν ανήκω εδώ

Θέλω να φύγω

Πρέπει να μείνω και να αλλάξω αυτό τον τόπο

Δεν πειράζει

Αύριο

Όλα θα γίνουν αύριο».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: