Αύξηση 19.8% παρουσίασαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Αύγουστο

Για την αγορά του αυτοκινήτου μπορούμε να πούμε ότι τα νέα είναι καλά. Οι γραμμές παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών μπορούν πλέον – όχι φυσικά στο 100% — να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αντιπροσωπειών και αυτές με τη σειρά τους να προωθήσουν στα καινούργια αυτοκίνητα στους πελάτες τους. Βέβαια κάποιοι έχουν κάνει την παραγγελία του νέου τους αυτοκινήτου αρκετούς μήνες πριν. Ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι το «νερό μπήκε στο αυλάκι- και η αγορά του αυτοκινήτου έχει ρυθμό προ Covid εποχής.

Οι ταξινομήσεις των Ι.Χ το μήνα Αύγουστο παρουσίασαν αύξηση +19.8%. Το μήνα των διακοπών οι αντιπροσωπείες είχαν φουλ δουλειά. Κυρίως παρέδιδαν αυτοκίνητα από παλαιότερες παραγγελίες. Το ενθαρρυντικό είναι ότι πλέον υπάρχουν στις περισσότερες αντιπροσωπείες ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα και αυτό είναι καλό γιατί οι υποψήφιοι αγοραστές δεν θα ταλαιπωρούνται αναμένοντας στη σειρά το αυτοκίνητο της προτίμησης τους.

Οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων

Αύξηση παρουσίασαν οι ταξινομήσεις και το διάστημα από Ιανουάριο έως Αύγουστο. Η αύξηση στις νέες ταξινομήσεις Ι.Χ έφθασε το 25.3%,

 

 

 

 

Ας δούμε τώρα και τις προτιμήσεις της αγοράς σε κατηγορίες. Τη μερίδα του λέοντος κέρδισε η B-TOTAL κατηγορία με 51.4%. Στη δεύτερη θέση αλλά με μεγάλη διαφορά έρχεται η B-SUV κατηγορία με 26.8%

 

Από πλευράς κινητήρων ο κόσμος επέλεξε τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης. Το ποσοστό είναι 39.2 ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση ακολουθούν τα αυτοκίνητα με υβριδικούς HEV κινητήρες με ποσοστό 35.6%. Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου κατέχουν την 3η θέση με ποσοστό 13%.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αύξηση 19.8% παρουσίασαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Αύγουστο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: