Επιτρέπεται η όχι η οδήγηση με σαγιονάρα– Τι λέει ο νόμος

Αρκετοί οδηγοί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες οδηγούν η ξυπόλητοι η με σαγιονάρες. Πριν σας ενημερώσουμε για το τι λέει ο νόμος – αν επιτρέπεται η όχι — θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η οδήγηση με σαγιονάρες είναι το ίδιο επικίνδυνη όσο όταν γυναίκες οδηγούν φορώντας παπούτσια με ψηλά τακούνια.

Ας δούμε τι λέει ο νόμος

Το άρθρο 13 του Κ.Ο.Κ. δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην οδήγηση χωρίς παπούτσια αλλά πιο αόριστα αναφέρει «Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς». Ουσιαστικά είναι στην κρίση του αστυνομικού εάν θα βεβαιώσει πρόστιμο, το οποίο σε μία τέτοια περίπτωση ανέρχεται σε 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.

Η αλήθεια είναι πως όταν οδηγούμε όλο το χρόνο φορώντας παπούτσια και μάλιστα δίνουμε εξετάσεις για το δίπλωμα πάλι με παπούτσια, ο άνθρωπος συνηθίζει την πίεση που ασκεί στα πεντάλ του γκαζιού η του φρένου.

Όταν δεν φοράει τα σωστά παπούτσια και τα βγάζει το καλοκαίρι για να είναι πιο άνετα τότε οι πιέσεις που ασκεί δεν είναι οι γνωστές και εύκολα μπορεί να κάνει το λάθος. Αρκετές φορές μετά από ένα ατύχημα οι οδηγοί ομολόγησαν ότι «μπλέχτηκε η σαγιονάρα στα πεντάλ».

Επίσης, καλό είναι εκτός από παπούτσια, οδηγοί και επιβάτες να φοράνε και μπλούζα, καθώς η χρήση ζώνης σε απευθείας επαφή με το δέρμα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα λόγω της τριβής.

 

Επιτρέπεται η όχι η οδήγηση με σαγιονάρα– Τι λέει ο νόμος gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: