Αυξημένα τα κρούσματα σήμερα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αυξημένα είναι τα κρούσματα σήμερα 3/9 σε σχέση με χθες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχουν εντοπιστεί 241 νέες περιπτώσεις του Covid-19 ενώ έχουν καταγραφεί και ακόμη πέντε θύματα (δείτε εδώ περισσότερα).

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σήμερα ανακοινώνουμε 241 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10998, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2174 (19.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4843 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

39 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 278 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό εδώ

Reuters: Τέλη του 2020 οι πρώτες δόσεις για το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει λάβει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν.

Την είδηση μεταδίδει το Reuters και αφορά την πρώτη παρτίδα από τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca.

To δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρώτη παρτίδα θα κάλυπτε το 6-7% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε προκαταβολή ύψους 336 εκατομμυρίων ευρώ στην AstraZeneca για να εξασφαλίσει τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου της, με την επιλογή να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Θέλουμε όλα τα κράτη μέλη να έχουν την ίδια τιμή αλλά και να έχουν ταυτόχρονα το εμβόλιο. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτού του έτους θα έχουμε έναν ορισμένο αριθμό δόσεων – ελπίζουμε ότι 30 εκατομμύρια δόσεις », δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτές οι δόσεις θα κατανεμηθούν αναλογικά μεταξύ των κρατών μελών και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε συνολικά στις 300 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε διαπραγματευτεί».

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα διαθέτει ούτε ένα φιαλίδιο.

Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, που έχουν κάνει όλες τη συμφωνία, θα πρέπει να αγοράσουν δόσεις και θα επιλέξουν ποιους θα εμβολιάσουν πρώτα.

Το Reutes σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες βρίσκονται επίσης σε προχωρημένες συνομιλίες με τους Johnson & Johnson, Sanofi, Moderna και CureVac για τα πιθανά εμβόλια τους.

«Τέλη Οκτωβρίου περιμένουν το εμβόλιο στις ΗΠΑ»
Το Reuters μεταδίδει επίσης πως στις ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, το οποίο αναμένεται στα τέλη Οκτώβρη ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησαν από κρατικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας να προετοιμαστούν για να διανείμουν το εμβόλιο σε ομάδες υψηλού κινδύνου στα τέλη Οκτώβρη.

Έγγραφα που δημοσίευσαν οι New York Times έδειξαν ότι το CDC ετοιμάζει ένα ή δύο εμβόλια για τον κορονοϊό, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένες ποσότητες στα τέλη Οκτωβρίου.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: