Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά


Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής παρέμβασης για την ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ και προθεσμία εκτέλεσης 16 μηνών, ξεκινά άμεσα, μετά τη υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την ανάδοχο εταιρεία.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού χαρακτήρα της περιοχής, με παράλληλη ανανέωση και αναμόρφωση των δομικών του στοιχείων, ενώ εκσυγχρονίζονται οι χρήσεις γης για την προσέλκυση νέων δραστηριοτήτων. Στο νεοδιαμορφωμένο φιλικό προς τους πεζούς και τους φίλους του ποδηλάτου περιβάλλον, προβλέπεται η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών δυσλειτουργιών και η οργάνωση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις όπως: Η οργάνωση ελεύθερων χώρων και χώρων στάσης πεζών και οχημάτων. Η διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η ανανέωση δομικών υλικών. Η δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Η ανανέωση των στοιχείων φωτισμού και ο εμπλουτισμός του αστικού εξοπλισμού. Η ανακατασκευή οδοστρώματος, με ράμπες και αύξηση των φρεατίων υδροσυλλογής. Η ενίσχυση της φύτευσης και του συστήματος σήμανσης κ.α.

Ο Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του για το έργο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε πως στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η άμεση εκτέλεση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της υπεραξίας όλης της Αττικής. Σημείωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν παρόμοιες «στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του επενδυτικού προφίλ της Αττικής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: