Α.Σαμαράς: «Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας».

Α.Σαμαράς: «Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας».Αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης στην ομιλία του στην επιτροπή της όπου τόνισε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας».

Σε αυτήν την προοπτική αξιολόγησε θετικά την κυβερνητική πολιτική και κυρίως τη στάση της ΝΔ λέγοντας: «Πετύχαμε χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία που θα σημάδευε την για πολλές δεκαετίες» και συνεχίζοντας:

«Όλα αυτά είναι ένα κατόρθωμα και θα το πω ευθέως: χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα».

Αναφερόμενος στην πορεία για το 9ο συνέδριο ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα μέλη του κόμματος να αναλογιστούν πού βρέθηκε η ΝΔ το 2009 και τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν και πόσο γρήγορα κατάφερε να κρατηθεί όρθια.

«Η παράταξή μας αποτελεί δύναμη ενότητας και ευθύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και απηύθυνε κάλεσμα για ένα ακόμα άλμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ώστε να πρωτοστατήσει και πάλι η Ν.Δ.στην ανάκαμψη της χώρας».

«Βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο, επεσήμανε για την πορεία εξόδου της χώρας από την και τώρα», είπε, «έχουμε μπροστά μας το μεγάλο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» ενώ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει.

Ως δύο χαρακτηριστικούς σταθμούς της παράταξης στα τρία αυτά ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την άρνηση στο πρώτο Μνημόνιο και τη συμμετοχή στην Παπαδήμου.

Για το πρώτο Μνημόνιο τόνισε ότι η θέση της ΝΔ για λάθος μείγμα πολιτικής δικαιώθηκε, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα δεν υποστήριξε ποτέ το «σκίσιμο του Μνημονίου, όπως λένε άλλοι» αλλά την ανάγκη ενός νέου μείγματος πολιτικής.

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου είπε ότι ήταν χρέος η στήριξή της σε μια εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία, όταν δεχόταν χτυπήματα από παντού.

Επιστρέφουν πίσω στελέχη της ΝΔ

Με απόφασή της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή στη ΝΔ κομματικών στελεχών που είχαν διαγραφεί.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «αποφασίστηκε η άρση των ποινών μελών του κόμματος για παραβάσεις του καταστατικού κατά την άσκηση της συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας οι οποίοι και επανεντάσσονται εφόσον βέβαια το επιθυμούν στα μητρώα των μελών της».

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά συνδικαλιστές όπως ο κ. Νίκος Κιουτσούκης και Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: