40χρονος οικογενειάρχης οροθετικός εξομολογείται: Το one night stand που του στοίχισε

Είμαι ομοφυλόφιλος, οροθετικός και οικογενειάρχης. Αυτός είμαι…”

Ενας 40χρονος που γεννήθηκε σε ορεινό χωριό της Κρήτης μιλά για τη ζωή του

Γεννήθηκε σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης όπου τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις είναι ισχυρά. Σε μια κλειστή κοινωνία όπου οτιδήποτε παρεκλίνει από τις παραδοσικές αξίες και τα κοινωνικά πρότυπα, ενοχλεί, σχολιάζεται και είναι κατακριτέο.

Μεγάλωσε σ’ έναν τόπο ορεσίβιων, όπου ένας ομοφυλόφιλος θα ήταν ο παρίας και ένιωσε τρόμο όταν στην εφηβεία του συνειδητοποίησε ότι έλκεται από άλλους άνδρες.

Για τη ζωή του και τα όσα έχει βιώσει μέχρι σήμερα μιλά στην “Π” ο 40χρονος Γ.Ν., παντρεμένος, χωρισμένος, πατέρας 3 παιδιών, ομοφυλόφιλος και οροθετικός, ο οποίος μέχρι σήμερα προσπαθεί μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας να συμφιλιωθεί με τον δεύτερο, όπως λέει, εαυτό του, σε μια καθημερινότητα γεμάτη φόβους, μυστικά, ανασφάλειες και ενοχές.

“Είμαι παιδί μιας τυπικής οικογένειας της Κρήτης, έχω 2 μεγαλύτερα αδέλφια και οι γονείς μας ασχολούνται με τα αγροτικά. Γεννήθηκα σε μια κλειστή κοινωνία όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι παραδόσεις. Οτιδήποτε παρεκλίνει, απόψεις, κινήσεις, εμφάνιση, ενχολεί και σχολιάζεται. Οι άνδρες πάνε στο καφενείο όταν δεν είναι στα χωράφια ή στα πρόβατα, οι γυναίκες στο σπίτι. Αρχισα λοιπόν να μεγαλώνω με συγκεκριμένα πρότυπα και στα 13-14 έκανα και την πρώτη μου σχέση με μια συμμαθήτρια. Αρχισα να την εκτιμώ, να την αγαπώ και να νοιάζομαι για εκείνη, αλλά στο ερωτικό κομμάτι δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον. Αυτό λίγο με παραξένεψε, αλλά δεν είχα και εμπειρίες. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έτυχε και να ήταν διαφορετικά με την επόμενη”.

“Ήταν μια τρομακτική συνειδητοποίηση που προσπαθούσα να αποβάλω”

“Ωστόσο, ξαφνικά, σαν μια παρόρμηση που δεν μπορούσα να ελέγξω, άρχισα να νιώθω έλξη για άλλα αγόρια. Ηταν μια τρομακτική συνειδητοποίηση που προσπαθούσα με κάθε τρόπο να αποβάλω. Δεν μπορούσα να αποδεχτώ και έκανα τις σκέψεις που άκουγα στις συζητήσεις και στο χωριό μου. Οτι είναι κάτι ανώμαλο, κάτι μη φυσιολογικό”.

Σύμφωνα με τον 40χρονο, αισθάνθηκε ότι έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι του και ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό του η σκέψη να το πει σε κάποιον.

Στο σχολείο

“Στο σχολείο ήμουν χαμηλού προφίλ, ακολουθούσα στις δραστηριότητες τους συμμαθητές μου, δεν προκαλούσα, δεν έδινα δικαιώματα, προσπαθούσα να περάσω γενικά απαρατήρητος. Είχα μπερδέψει τους πάντες, κυρίως όμως τον εαυτό μου που άλλαζε συνεχώς ρόλους. Είχα αρχίσει να χάνομαι”.

Ο 40χρονος ουδέποτε, όπως λέει, τόλμησε να προσεγγίσει κάποιο αγόρι, ωστόσο όταν έφυγε στην Αθήνα για σπουδές άρχισε να κάνει περιστασιακά σχέσεις της μιας βραδιάς.

“Νιώθεις σα να είσαι 2 άνθρωποι σε ένα σώμα. Το ένα κομμάτι έχει ένα ένοχο κρυμμένο μυστικό. Αλλά και πάλι αυτές οι σχέσεις της μιας βραδιάς, παρά τις ενοχές, ήταν μια ανάγκη δική μου, μια απόδραση, μια όαση στην έρημο”.

“Ηθελα να κάνω οικογένεια”

Επιστρέφοντας στην Κρήτη, όταν τέλειωσε τις σπουδές, αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει τη δική του οικογένεια.

“Παρά το γεγονός ότι ήξερα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, κάτι που σε κανένα από τους δικούς μου ανθρώπους και φίλους δεν είχα ποτέ πει, ήθελα να κάνω οικογένεια, να γίνω πατέρας. Ηθελα να είμαι αποδεκτός στην κοινωνία”.

Ο Γ. Ν. γνώρισε μια κοπέλα, παντρεύτηκαν πριν 8 χρόνια και έκαναν μαζί 3 παιδιά. Ο ίδιος, συνεπής στο ρόλο του οικογενειάρχη, προσπαθούσε όπως λέει να είναι όλοι ευτυχισμένοι στο σπίτι και να μην τους λείπει τίποτα.

Ωστόσο, συνέχιζε τις σχέσεις “μόνο για σeξ” της μιας βραδιάς με φόβο και πολλές προφυλάξεις. “Τους έλεγα μετά από αυτό, δεν σας ξέρω, δεν με ξέρετε”.

Η επαφή της μιας βραδιάς που εξελίχθηκε σε εφιάλτη

Ωστόσο, αυτή η δεύτερη κρυφή ζωή δεν άργησε να εξελιχθεί σε εφιάλτη από την επαφή μιας βραδιάς.

Ο ίδιος διηγείται: “Την άνοιξη του 2014 γνώρισα κάποιον μέσω κοινών γνωστών και πήγα μαζί του, μόνο μια φορά. Μετά από 4-5 μήνες άρχισα να έχω περίεργα συμπτώματα, πυρετό, διάρροια, διογκωμένους λεμφαδένες. Πήγα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για εξετάσεις και το μόνο που δεν μπορούσα να σκεφτώ ήταν το . Εκανα τις εξετάσεις και τις επαναληπτικές, με κάλεσε ένας γιατρός στο γραφείο του και μου είπε… “Φαντάζεσαι ίσως τι έχεις… Είσαι θετικός στον ιό του ”.

“Ο πατέρας μου έχει σταθεί δίπλα μου μ’ έναν τρόπο απρόσμενο”

Ο Γ. λέει ότι ο πατέρας του όταν έμαθε από τι πάσχει έχει σταθεί δίπλα του μ’ έναν τρόπο απρόσμενο. “Είναι δίπλα μου και με στηρίζει δυνατά, μ’ έναν τρόπο απρόσμενο. Με τα αδέλφια μου έχω μια μάλλον τυπική σχέση και τους συγγενείς το ίδιο. Γενικά τα περί ασθενείας δεν βγήκα να τα διατυμπανίσω. Αρχισα μετά από 6 μήνες τις θεραπείες μου γιατί στην αρχή είχα άρνηση να κάνω οτιδήποτε, παίρνω όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, κάνω ψυχοθεραπεία μαζί με μια ομάδα κάτι που μου κάνει πολύ καλό. Ο τύπος που με κόλλησε δεν το παραδέχθηκε ποτέ αλλά το κακό σ’ εμένα έγινε”, λέει.

“Η πρώτη σχέση της ζωής μου με άντρα”

Ο Γ.Ν. προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σ’ αυτό τον βοηθάει η πρώτη σχέση που έκανε εδώ και λίγους μήνες μ’ έναν άνδρα. “Είμαστε 10 μήνες μαζί, με αγαπάει και με στηρίζει όπως και εγώ. Με κάνει να βλέπω τη ζωή πιο όμορφη και πιο φωτεινή. Ωστόσο, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι έχω τρία παιδιά και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Είμαι μαζί τους με κάθε τρόπο. Η πρώτη γυναίκα μου έχει δείξει απίστευτη ευαισθησία και κατανόηση, μπορεί να καταλάβει τα πάντα όταν υπάρχουν λογικά επιχειρήματα. Το ξέρει ότι είμαι ομοφυλόφιλος και τώρα προσπαθώ να το αποδεχθώ και εγώ. Εχω αρχίσει να μιλάω γι’ αυτό και σκέφτομαι ότι δεν φταίω σε κάτι. Ετσι γεννήθηκα, αυτός είμαι”.

loading…

youweekly.gr-sexy

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: