10 από τις πιο όμορφες ελληνικές πόλεις

«Μια χώρα απίστευτης φυσικής ομορφιάς, συναρπαστικής ιστορίας και πολύχρωμου φολκλόρ, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα» σχολιάζει το πολυβραβευμένο σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ταξιδιωτικό site theculturetrip.com. 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του συνεργαζόμενου με τους New York Times και βραβευμένου ιστότοπου από τον Guardian και τους Times του Λονδίνου, οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις είναι οι εξής:

Ναύπλιο

«Λίγες πόλεις αντανακλούν την πλούσια και διαφορετική ιστορία της Ελλάδας όπως το Ναύπλιο, ένας από τους πιο κομψούς και ρομαντικούς προορισμούς. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Αργολίδος, περιοχής στην Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο έχει βαθιές πολιτιστικές ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και στη Ενετοκρατία του 15ου και του 17ου αιώνα. Άκμασε στις αρχές του 1800 ως πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, όμορφη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και γραφικά σοκάκια. Το τοπίο της το συνθέτουν δύο Βενετσιάνικα κάστρα, το Παλαμίδη και η Ακροναυπλία, χτισμένα σε δύο διαδοχικούς λόφους. Κάτι που δεν πρέπει να χάσετε είναι το φρούριο Μπούρτζι στον Αργολικό κόλπο. Για να φτάσετε εκεί αρκεί μια σύντομη βόλτα με το φέρι. Προσφέρει μοναδική θέα στο Ναύπλιο και ένα ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές αποδράσεις».

Πάργα

«Η γραφική πόλη της Πάργας είναι ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός στην Ήπειρο, στη Δυτική Ελλάδα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου του Πεζόβολου και περιτριγυρισμένη από πλούσια βλάστηση και πανέμορφα γαλανά νερά, η πόλη προσδίδει στον επισκέπτη μια χαλαρή νησιώτικη διάθεση κι ας μην βρίσκεται σε νησί. Στα highlights της Πάργας, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα γοητευτικά και πολύχρωμα παραθαλάσσια σπίτια και τις πλακόστρωτες πλατείες και να επισκεφθεί τα ερείπια ενός παλιού ενετικού κάστρου στην κορυφή του λόφου. Πολύ κοντά βρίσκονται οι παραλίες Βάλτος και Λύχνος, οι οποίες συνδέονται με το λιμάνι της Πάργας με μικρά καραβάκια».

Καλαμπάκα

«Με έναν πληθυσμό περίπου 12.000 ανθρώπων, η μικρή πόλη της Καλαμπάκας βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα. Είναι χτισμένη “στα πόδια” των πιο εντυπωσιακών “πυραμίδων”, των Μετεώρων, ένα συγκρότημα απότομων βράχων που φιλοξενούν ένα από τα πιο μεγάλα και πιο σημαντικά συγκροτήματα μοναστηριών. Είναι χαρακτηρισμένα ως Μνημίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η Καλαμπάκα έχει μια πλούσια ιστορία, που χρονολογείται πίσω στην Αρχαία Ελλάδα και ειδικά στη Βυζαντινή Εποχή, με πολλές όμορφες ορθόδοξες εκκλησία και ξωκλήσια. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής παλιάς πόλης συνοικίας του Σοποτού, μεγάλο μέρος του οποίου είναι χτισμένο κάτω ακριβώς από τη σκιά των βράχων και να απολαύσετε την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική».

Καστοριά

«Το κρυφό μαργαριτάρι της Βόρειας Ελλάδας, η φωτογενής πόλη της Καστοριάς είναι χτισμένη σε μια στενή λωρίδας γης ανάμεσα στα νερά της πανέμορφης λίμνης Ορεστιάδας, σου δίνει την εντύπωση ενός πλωτού νησιού. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τον 19ο αιώνα ως κέντρο εμπορίου, αλλά και κατασκευής και πολλοί έμποροι της εποχής έχτισαν πολυτελή αρχοντικά και παραδοσιακά σπίτια τα οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει στις παλιές γειτονιές στο Ντολτσό και το Αποζάρι, καθώς και τις 72 όμορφες εκκλησίες που δίνουν μια μικρή γεύση του πλούσιου βυζαντινού παρελθόντος της Καστοριάς. Η υπέροχη βόλτα γύρω από τη λίμνη είναι ίσως μια από τις πιο ρομαντικές βόλτες στην Ελλάδα, που σου προσφέρει μοναδική θέα της Καστοριάς και των γύρω βουνών».

Καρπενήσι

«Ευρέως δημοφιλές στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, αλλά και τους λάτρεις της φύσης, το Καρπενήσι είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε μία απομονωμένη και αραιοκατοικημένη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που ονομάζεται η “Μικρή Ελβετία της Ελλάδας”. Η πόλη οφείλει τη φήμη της κατά πολύ στην άθικτη από ανθρώπινο χέρι φυσική ομορφιά της από τα γύρω βουνά, τα ελατοδάση και τα ποτάμια με τα κρυστάλλινα παγωμένα νερά, τα οποία την καθιστούν σε έναν ιδανικό προορισμό για πραγματική απόδραση. Για το μέγεθός του, το Καρπενήσι προσφέρει μια αξιοπρεπή επιλογή παραδοσιακών καταλυμάτων, φούρνων και εστιατορίων, ενώ μπορεί να είναι περήφανο για τις τοπικές λιχουδιές του, όπως τα διάσημα πράσινα λουκάνικα και το διεθνώς βραβευμένο προσούτο, το οποίο παράγεται από μια φυλή αγριόχοιρων που ζουν μόνο σε αυτή την περιοχή».

viral

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: