Με νέο άρθρο ο Κρανιδιώτης επιτίθεται στον Τσίπρα…

Με νέο άρθρο ο Κρανιδιώτης επιτίθεται στον Τσίπρα…

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Ο κ. Κρανιδιώτης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις προεκλογικές του υποσχέσεις αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει μια πιθανή…
του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μνημόνιο λέγοντας χαρακτηριστικά, «δεν το έχει ο ». Ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και την επίσκεψη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Τέξας λέγοντας χαρακτηριστικά, «άλλα τα του Τεξανού κι άλλα της κουκοβάγιας».
«Ο το πολύ – πολύ θα κάνει χωρίστρα και μανικιούρ – πεντικιούρ στο Μνημόνιο, αφού πρώτα φαγωθεί με τους δικούς του και η χώρα μπει σε περιδίνηση. Τον ξεβράκωσε με μια ερώτηση κι ο Μανώλης Γλέζος, που δεν έζησε την ζωή του τζάμπα και δεν θέλει, πιστεύω, να γίνει ρεζίλι στα 92 του, από τον καταληψία του λυκείου του».
Σε ερώτηση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση καθ υποταγή των δανειστών μας ο κ. Κρανιδιώτης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την λογική, τη μετριοπάθεια και την αναλογικότητα των νέων μέτρων.
«Ούτε δήμευση θα είναι, ούτε ο πολίτης θα νοιώθει πως θα έχει ισόβιο συνέταιρο το , πληρώνοντας στην Εφορία για το ίδιο του το σπίτι. Το λάθος για μένα είναι ότι πολλές φορές αφήνεται να σέρνεται μια ψυχοβγαλτική συζήτηση με τερατώδη μέτρα, που τελικά δεν θα παρθούν ποτέ, στην λογικά τα τελικά μέτρα να φαίνονται ηπιότερα, όπως και όντως θα είναι. Αυτή η μέθοδος είναι  πολιτικά κι επικοινωνιακά ανόητη κι αντιπαραγωγική. Διώχνει ανθρώπους και ψήφους και βάζει φουρνέλο στην κοινωνική γαλήνη».
Σχολιάζοντας προγενέστερη τοποθέτηση του για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κρανιδιώτης είπε χαρακτηριστικά ότι «ο υπερδανεισμός κι η κοινωνικοποίηση της διαφθοράς έχουν χρώμα κι ονοματεπώνυμο», ενώ ξεκαθάρισε ότι, «δεν αναφέρομαι στο σύνολο των στελεχών και πολύ περισσότερο στο σύνολο της βάσης του ΠΑΣΟΚ, που είναι ότι εγώ, εσύ, οι γονείς μας, απλοί άνθρωποι που θέλουν δουλειά,  ασφάλεια και σταθερότητα για την οικογένεια τους κι ανταποδοτικότητα στις θυσίες τους. Φταίμε κι εμείς, διότι μερικοί ημέτεροι έγιναν στην νοοτροπία μπλε ΠΑΣΟΚ, όμως μην γελιόμαστε, η ΝΔ κυβέρνησε πολύ λιγότερο χρόνο κι η διάλυση της παραγωγικής βάσης, ο υπερδανεισμός κι η κοινωνικοποίηση της διαφθοράς έχουν χρώμα κι ονοματεπώνυμο».
Για την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είπε,
«Την ΔΗΜΑΡ δεν την έδιωξε κανείς. Έπεσε αμαχητί για τα μάτια του …Καλφαγιάννη. Στην ουσία προς υπεράσπισιν του αριστερού ονόρε της, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Άμα θες να κάνεις πολιτική έκτακτων μέτρων με περικοπές και θυσίες και θέλεις ταυτόχρονα να χαϊδεύεις και τον κρατισμό και την ανακυκλωμένη αριστερά, τότε δεν βγαίνει η εξίσωση.
 Η πολιτική όμως δεν λύνει υπαρξιακά προβλήματα. Η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να καταλάβει – πολλοί εντός της το ξέρουν – πως οι ρεαλιστικές λύσεις δεν έχουν χρώμα. Πχ η καταστολή, όταν είναι αναγκαία για την δημόσια τάξη, και η ασφάλεια είναι το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, δεν είναι «προοδευτική» ή «αντιδραστική», είναι απλά εθνική αναγκαιότητα. Όταν τελειώνουν τα δανεικά και πρέπει για να φτάσεις στο πλεόνασμα να κάνεις μείωση δαπανών κι αύξηση εσόδων, δεν υπάρχει  light  τρόπος, αριστερός, ανώδυνος, με ροζ περιτύλιγμα και φιογκάκια Εξαρχείων».

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: