Από την Πέτρα και το Πλωμάρι… στην Μαρίνα Μυτιλήνης η πύλη Σένγκεν

Από αλλού περιμέναμε τις πύλες Σένγκεν, από αλλού μας ήρθαν… Αγώνας με τυμπανοκρουσίες γίνεται για τις πύλες Σένγκεν Πέτρας και Πλωμαρίου προκειμένου να στελεχωθούν με το ανάλογο προσωπικό και με την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να προσεγγίζουν τα λιμάνια κρουαζιερόπλοια. Με προφανή τα οφέλη από το τουριστικό κύμα. Όμως αθόρυβα μια νέα πύλη Σένγκεν ανοίγει δίπλα μας, μέσα στη . Και πιο συγκεκριμένα στην Μαρίνα Μυτιλήνης. Εκεί δημιουργείται μια νέα πύλη εισόδου η οποία βέβαια θα εξυπηρετεί τα ιδιωτικά σκάφη που θα αγκυροβολούν στην Μαρίνα. Παράλληλα, με γρήγορους ρυθμούς ενοικιάζονται τα κτίρια όπου θα στεγαστούν , μίνι μάρκετ, εστιατόριο καθώς και κατάστημα με ναυτιλιακά είδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του radiolesvosnews.gr στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας συμπεριλαμβάνονται :

• Ισόγειο κτίριο στο οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των σκαφών όπως γραφείο διοίκησης, Λιμεναρχείο κ.ο.κ
• Ισόγειο κτίριο με χρήσεις εμπορικών καταστημάτων και λοιπών αποθηκευτικών χώρων
• Πλωτοί και σταθεροί προβλήτες και κρηπιδώματα
• Κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής (wc,ντους)
• Υπαίθριο θέατρο
• Χερσαίος χώρος για ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών και χώρος για τη διαχείμαση τους
• Χώροι στάθμευσης οχημάτων, και χώροι περιπάτου αναψυχής.
Το ωράριο λειτουργίας της Μαρίνας είναι 08:00-22:00 και σε 24ώρη βάση υπάρχει φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία security.

Επίσης έχουν αρχίσει να γίνονται συμφωνίες με ιδιοκτήτες σκαφών για να ελλιμενίζονται των οποίων ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τους τριάντα. Η δυναμικότητα της Μαρίνας ανέρχεται σε 252 θέσεις ελλιμενισμού, από τις οποίες 222 στο θαλάσσιο χώρο σε ανάλογες θέσεις, στις προβλήτες και στα κρηπιδώματα και 30 στο χερσαίο χώρο.

Πηγή: lesvospost.com & radio lesvos news

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: