Ζωντανός ο Χάμιλτον, αφεντικό ο Ρόσμπεργκ!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix του Μεξικού μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση!

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, ο οποίος πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του αλλά  παράλληλα και την 51η της καριέρας του, παλεύει με ότι έχει για να ρίξει από την κορυφή τον  ο ομόσταβλό του, όμως ο Γεμανός συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος, καθώς η διαφορά των βαθμών βρίσκεται στους 19, με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, διατήρησαν τις θέσεις που εκκινούσαν (1η και 2η).

Μάχη σημειώθηκε για την τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Φερστάπεν με Red Bull τερμάτισε στην τρίτη θέση, ωστόσο τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα να βρεθεί πέμπτος, πίσω από τον Φέτελ (Ferrari) αλλά και από τον ομόσταβλό του Ρικιάρντο.

Ο… μικρός Ολλανδός δέχτηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων, διότι τη στιγμή που πήγε ο Φέτελ να τον προσπεράσει, έκανε λάθος εκτίμηση με αποτελέσματα να βγει εκτός πίστας και να κόψει δρόμο.

Κανονικά ο πιλότος της Red Bull έπρεπε να παραχωρήσει εκείνη τη στιγμή τη θέση του (του το είπαν από την ενδοεπικοινωνία οι μηχανικοί του), ωστόσο αγνόησε τους πάντες και συνέχισε κανονικά τον αγώνα του, τερματίζοντας αντικανονικά τρίτος!  Γεγονός που δεν έμεινε ατιμώρητο από τους αγωνοδίκες που… έριξαν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον επιπόλαιο και ανυπάκουο Ολλανδό!

Επόμενο Grand Prix στις 13 Νοεμβρίου στην πίστα της Βραζιλίας ενώ ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα γίνει δύο εβδομάδες μετά, στο Άμπου Ντάμπι.

Τα σημερινά αποτελέσματα.

 

Βαθμολογία
1. Νίκο Ρόσμπεργκ 349
2. Λιούις Χάμιλτον 330
3. Ντάνιελ Ρικιάρντο 237
4. Σεμπάστιαν Φέτελ 189
5. Μαξ Φερστάπεν 180
6. Κίμι Ραϊκόνεν 178
7. Σέρχιο Πέρες 85
8. Βάλτερι Μπότας 85
9. Νίκο Χούλκενμπεργκ 60
10. Φερνάντο Αλόνσο 52

Ζωντανός ο Χάμιλτον, αφεντικό ο Ρόσμπεργκ!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: