Υπόθεση Μπάτμαν – Υπήρξε εντολή για σάρωση κάθε ασυμβίβαστου οπλαρχηγού

Υπόθεση Μπάτμαν   Υπήρξε εντολή για σάρωση κάθε ασυμβίβαστου οπλαρχηγού

Των Δ. Πορφύρη – Π. Σταφυλά
To τραγικό τέλος του Aleksandr Bednov του… επονομαζόμενου « Batman » την 1η Γενάρη σ΄έναν δρόμο κοντά στο Lugansk αποδεικνύει ότι οι εχθροί της Νέας Ρωσίας δεν είναι μόνο στην Δύση.

Ο πρώην συνταγματάρχης των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, Aleksandr Bednov σκοτώθηκε από πυρπόληση του θωρακισμένου οχήματός του από τον Ουκρανικό στρατό, με κάλυψη και προδοσία του επικεφαλή της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Plotnitsky . Όλα τα μέσα της Νέας Ρωσίας συμφωνούν ότι πρόκειται για απόφαση του Plotnitsky αλλά υπάρχει σύγχιση αν η δολοφονία έγινε από 70 άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λουγκάνσκ ή τον ίδιον τον Ουκρανικό στρατό.

O 45χρονος είχε υπηρετήσει στις Spetsnaz ,τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας. Το Νouvel observateur 3 μέρες πριν την δολοφονία του έγραφε:

» Ο Βatman κοιμάται λίγο. Νυχθημερόν συντονίζει τις ειδικές επιχειρήσεις των φιλορωσικών δυνάμεων στην περιοχή Διεισδύσεις, ενέδρες, επιδρομές σε βάθος, καταστροφή της γραμμής ανεφοδιασμού και επικοινωνίας του ουκρανικού στρατού.»

Υπόθεση Μπάτμαν   Υπήρξε εντολή για σάρωση κάθε ασυμβίβαστου οπλαρχηγού

Ο διοικητής της 4ης ταξιαρχίας απανθρακώθηκε μαζί με άλλους 6 άνδρες της προσωπικής του φρουράς. Πρόκειται για έναν υπόγειο πόλεμο που μένεται στη Ν.Ρωσία. Μια ύπουλη σύγκρουση που παραμένει στο περιθώριο των μίντια και στην οποία εμπλέκονται εδώ και πολλούς μήνες ήδη, ρώσοι ολιγάρχες, στρατιωτικοί, αντάρτες, πολιτικοί της Νέας Ρωσίας, προσωπικότητες της Ρωσίας. Όλος αυτός ο μικρόκοσμος που εκπροσωπεί αντίρροπες δυνάμεις δεν είναι απαραίτητα υπέρ της ανεξαρτησίας των περιοχών Lugansk και Donetsk, ενώ άλλοι είναι δυναμικά υπέρμαχοι.

Προχθές το πρωί δια της υπηρεσίας του γραφείου τύπου του γενικού εισαγγελέα της RPL επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του « Batman »και οι συνθήκες του θανάτου του κατά την επίσημη αλλά αμφισβητούμενη εκδοχή:

« Ο αρχηγός της ομάδας με τον κωδικό Batman κατά τη σύλληψη αντιστάθηκε στις ειδικές δυνάμεις και σκοτώθηκε. Στις 30 Δεκεμβρίου 2014, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλάβουν τα μέλη του τάγματος και να διασφαλίσουν την προσαγωγή τους στον γενικό εισαγγελέα για ανάκριση. Κατά την διαδικασία σύλληψης την 1η Γενάρη 2015 ο αρχηγός του τάγματος « Batman » Aleksandr Bednov αρνήθηκε να συμορφωθεί προς τις υποδείξεις των ειδικών δυνάμεων που θέλησαν να τον αφοπλίσουν αντιστάθηκε σθεναρά και σκοτώθηκε στην αναταλλαγή πυρών που ακολούθησε.»

Όμως,τα πυρπολημένα οχήματα με τα απανθρακωμένα σώματα εγείρουν δικαίως την αμφισβήτηση της εισαγγελικής εκδοχής και παραπέμπουν σε στρατιωτική επιχείρηση στοχευμένης εξουδετέρωσης του τάγματος. Επίσης οι κατηγορίες που προσάπτονται στον διοικητή Bednov επιβεβαιώνονται μόνο από τα φιλοκιεβικά προπαγανδιστικά μέσα, όπως το Kievpost.

Ο τοπικός πληθυσμός στο Λουγκάνσκ αρχίζει και διαμορφώνει την άποψη ότι η εξουσία παραδόθηκε σε διεφθαρμένους που έλαβαν μέρος στις διαπραγματεύσεις του Minsk των οποίων οι όροι ποτέ δεν τηρήθηκαν. Και ενώ ο Ζαχαρτσένκο στο Ντονέσκ δήλωσε ότι η εκεχειρία του Μινσκ δεν τηρείται, άρα αποδεσμεύεται, η εξουσία στο Λουγκάνσκ αρχίζει να εξουδετερώνει κάθε αντιστεκόμενο που δεν καταθέτει τα όπλα λόγω μιας ανακωχής που ποτε δεν έγινε σεβαστή από τον ουκρανικό στρατό.

Υπόθεση Μπάτμαν   Υπήρξε εντολή για σάρωση κάθε ασυμβίβαστου οπλαρχηγού

Αλλά και οι στρατιώτες του τάγματος «Batman» κατηγόρησαν ευθέως τον επικεφαλή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk, Ιγκόρ Plotnitsky για τη δολοφονία του διοικητή τους, Αλέξανδρου Bednov. Αυτό καταγράφεται τόσο στη σελίδα τους στο κοινωνικό δίκτυο «VKontakte» όσο και σε βίντεο το οποίο ανήρτησαν με το οποίο διαψεύδουν κάθε απόπειρα σύλληψης του αρχηγού τους και καταγγέλουν ένα ειδεχθές προμελετημένο έγκλημα με ηθικό αυτουργό Ιγκόρ Plotnitsky. Στο ίδιο βίντεο εκφράζουν φόβους και για τη δική τους ζωή.

Δείτε το βιντεο

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: