Πόλεμος στην Ουκρανία – G7: Υπόσχεται ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων με αντιαεροπορικά συστήματα

Η Ομάδα των Επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7) διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί για να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στα αντιαεροπορικά συστήματα.

Αυτό αναφέρεται στο ανακοινωθέν των ηγετών της G7 που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βρετανία.

Οι ηγέτες των επτά χωρών τόνισαν επίσης ότι η «ανεύθυνη πυρηνική ρητορική» της Ρωσίας είναι απαράδεκτη και ότι οποιαδήποτε χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων θα έχει σοβαρές συνέπειες.

«Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε τις προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στις κατεπείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό και αμυντικό εξοπλισμό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης με τους ηγέτες της G7, ζήτησε να δοθούν στη χώρα του σύγχρονα άρματα μάχης, πυροβολικό, βλήματα και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς. Ζήτησε επίσης να βοηθήσουν την Ουκρανία να εξασφαλίσει άλλα δύο δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, που προεδρεύει της G7, είπε νωρίτερα ότι στην ατζέντα των συζητήσεων δεν περιλαμβανόταν το θέμα της παράδοσης συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: