ΥΠΟΙΚ: Νέα παράταση για την υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών

Νέα παράταση, έως τις 31 Ιανουαρίου του 2016, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις προκειμένου να υποβάλουν – δίχως την επιβολή προστίμου – την εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών, η οποία ως αποτέλεσμα θα έχει την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος.
Η προθεσμία κανονικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου και η παράταση δίνεται με απόφαση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιάννη Μπάκα. Το τέλος ως γνωστόν, ανέρχεται από 650 – 1.000 ευρώ
Στην απόφαση ορίζεται ότι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν, για τη διακοπή των εργασιών τους, να υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ, που βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης, τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας (έντυπο Μ4) στο πλαίσιο της νέας προθεσμίας.
Όσοι αποφασίσουν να διατηρήσουν ενεργά τα βιβλία τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος ανεξάρτητα εάν είχαν δραστηριότητα ή όχι.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: