Χτύπησε εν μέσω «Λευκής Θύελλας» ο Ποσειδώνας στη Λέσβο και …Σάρωσε τους εισβολείς ! (φώτο)

 Τούς πήρε και τους σήκωσε ο Ποσειδώνας με την Τρίαινά του και με την  ορμή του  τους έστειλε στο διάολο και ακόμη παραπέρα ….Κατά την διάρκεια της Τουρκικής Ασκήσεως (Λευκή Θύελλα ) , Ο Θεός της Θάλασσας χτύπησε και ανακατέλαβε την βραχονησίδα !

Την ώρα που οι Τούρκοι είχαν βγει στα νερά μεταξύ της Χίο και της Λέσβου απειλώντας τα Ελληνικά νησιά και τις βραχονησίδες …Ένα τσούρμο από Αετούς της 98 ΑΔΤΕ επιχειρούσαν την ανακατάληψη μιας βραχονησίδας που τόλμησαν να βγουν στη ξηρά κάποιοι Τούρκοι καταδρομείς !

Νυχτερινή Καταδρομική  άσκηση ( ανακατάληψης Βραχονησίδας  στα νερά της νήσου Λέσβου διέταξε το  Γενικό Επιτελείο Στρατού και ανέλαβε να την εκτελέσει το Σύνολο των δυνάμεων της 98 ΑΔΤΕ που σήμανε συναγερμό & ενήργησε άμεσα με αιχμή του δόρατος  την Μονάδα εφόδου των Κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων !

Αν και το Σενάριο της Άσκησης κρατήθηκε μυστικό από πληροφορίες που έχουμε  Διοικητής του νησιού πήρε εντολή να ανακαταλάβει  βραχονησίδα που είχαν καταλάβει Τούρκοι Κομάντος και δημιούργησαν προγεφύρωμα!

Η εντολή του Γενικού επιτελείου ήταν η ανακατάληψη της Βραχονησίδας να γίνει τάχιστα πριν το ξημέρωμα για ευνόητους λόγους ….Η 98 ΑΔΤΕ κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις και με ομάδα Κομάντος ώς  Μονάδα εφόδου ενήργησε και  εκτέλεσε την ανακατάληψη της βραχονησίδας !

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε το  διήμερο 17 και 18 Μαΐου 2016, η «ΤΑΜΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ — 2016» από τις Μονάδες της 98 ΑΔΤΕ στη νήσο  Λέσβο. (Οι Καταδρομείς έτοιμοι για Μάχη)

Εξετάσθηκαν τα υφιστάμενα Σχέδια Επιχειρήσεων του Σχηματισμού και εκτελέσθηκε άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας.

Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: