Χωρίς κλιματισμό το ΠΑΓΝΗ σε συνθήκες καύσωνα – Απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενείς και εργαζομένους

Χωρίς κλιματισμό νοσηλεύονται σε συνθήκες καύσωνα οι ασθενείς και ασκούν την εργασία τους οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς έξι συστήματα κλιματισμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.

“Ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο”

Σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ επισημαίνεται ότι «οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, “ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο”» .

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο, «έχει ήδη από τον Ιούνιο εγκριθεί πίστωση και αναμένεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να φτάσουν τα πρώτα δύο συστήματα κλιματισμού. Κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Πρόκειται για τον παλιό εξοπλισμό που εμφάνισε πρόβλημα, σύντομα θα αρχίσει να αποκαθίσταται».

Το σωματείο εργαζομένων πάντως στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και παράλληλα συντήρησης, ωστόσο, όπως λένε, η έγκριση για πίστωση έγινε στις 12 Ιουνίου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: