Χελώνα 187 ετών είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία πλάσμα του κόσμου [φωτο]

Μία υπεραιωνόβια χελώνα από τις Σεϋχέλλες αποτελεί το μεγαλύτερο σε ηλικία πλάσμα του πλανήτη, με τους κτηνιάτρους που τον έχουν υπό την προστασία του να υπολογίζουν ότι γεννήθηκε το 1832.

Ο Τζόναθαν, όπως ονομάζεται η χελώνα που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων του είδους Aλντάμπρα, ζει στο νησάκι Αγία Ελένη του αφρικανικού αρχιπελάγους. Σύμφωνα με την κτηνίατρο που έχει αφιερώσει την ζωή της στην φροντίδα του, χαίρει άκρας υγείας και θα ζήσει για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ο Τζόναθαν ζυγίζει περισσότερα από 300 κιλά και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας τα προηγούμενα χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν την εξεύρεση τροφή. Οι κτηνίατροι, ωστόσο, πάλεψαν για εκείνον, με αποτέλεσμα η κατάστασή του να βελτιωθεί ταχύτατα και πλέον να βρίσκεται σε ιδανικό βάρος.

Αν και οι γιγάντιες χελώνες των Σεϋχέλλων έχουν προσδόκιμο ζωής που ξεπερνάει μερικές φορές τα 120 χρόνια, ο Τζόναθαν αποτελεί μοναδική περίπτωση στη φύση. Μάλιστα, υπάρχουν ακόμα 2 χελώνες που ζουν στην ίδια περιοχή και ξεπερνούν ηλικία τα 100 χρόνια.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρο το πόσο ηλικιωμένη είναι η χελώνα, είναι γηραιότερη του ηλεκτρικού λαμπτήρα αλλά και του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: