Χανιά: Ξεκίνησε η δίκη – μαμούθ εγκληματικής οργάνωσης

Μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό κατηγορουμένων δίκες ξεκίνησε στα Χανιά, με συνολικά 82 άτομα να κάθονται στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για σύσταση δύο εγκληματικών οργανώσεων. Μάλιστα, ένας από τους στόχους του κυκλώματος ήταν ο Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, τα άτομα της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως, ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, τετελεσμένα αδικήματα πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, απόπειρες πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, παραβάσεις περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και γενικότερα αδικήματα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας άλλων ατόμων.

Οι κατηγορούμενοι της δεύτερης οργάνωσης, κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν ναρκωτικές ουσίες όπως, κατοχή διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι εγκληματικές οργανώσεις είχαν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τον τότε δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη, του οποίου το αυτοκίνητο φέρονται ότι σχεδίαζαν να παγιδεύσουν με εκρηκτικά.

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προσερχόμενος στο δικαστήριο, δήλωσε ότι προσήλθε ως μάρτυρας ζητώντας να εξιχνιαστεί και ο ηθικός αυτουργός της σχεδιαζόμενης τότε σε βάρος του επίθεσης.

Η δίκη πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, καθώς, λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων, ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της σε χώρους του δικαστικού μεγάρου Χανίων.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: