Χαλκιδική: Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα

Φωτογραφία αρχείου

Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα στη Χαλκιδική. Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αριστοτελή καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν αντιληφθούν κάτι ανησυχητικό να καλέσουν την πυροσβεστική υπηρεσία.


“Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αυτή την περίοδο. Είχαμε δύο πυρκαγιές που ευτυχώς σβήστηκαν αμέσως με την βοήθεια του δήμου και εθελοντών. Μεγάλο μέρος των πυρκαγιών σημειώνονται λόγω αμέλειας. Ολοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, τονίζει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη τονίζει πως οι κάτοικοι δεν πρέπει να ανάβουν φωτιά για οποιοδήποτε λόγο, να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά, να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα, να αποφεύγουν τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες), να μην πετούν ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους και να μην αφήνουν σκουπίδια στο δάσος γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: