H VW παρουσιάζει στο « Έξυπνο & Αειφόρο Νησί» της Μεσογείου τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα μετακινήσεις χωρίς ρύπανση

Ήταν Μάρτιος του 2022 όταν στην Αστυπάλαια άρχισαν να φθάνουν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της V.W και να παραδίδονται αρχικά στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στη συνέχεια στους κατοίκους του πανέμορφου νησιού.

Οι πρώτες παραδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έγιναν στην Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, τη Δημοτική Αρχή και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στη συνέχεια το πρόγραμμα πέρασε στην 2η φάση όπου ξεκίνησε η παράδοση των Volkswagen e-up, των ID.3 και ID.4 στους κατοίκους της Αστυπάλαιας, σε πολύ δελεαστικές τιμές. Στην Αστυπάλαια παραδόθηκαν και δύο ηλεκτρικά scooter Seat MÓ.

Οι κάτοικοι του επωφελούνται σημαντικών επιδοτήσεων που προσφέρουν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar.

Η ενέργεια εντάσσεται στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα του Έργου και συγκεκριμένα στον πυλώνα που αφορά την αναβάθμιση των συγκοινωνιών του νησιού με «βιώσιμα» μέσα μεταφοράς, απλά και ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων και ευέλικτα — σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού σε ζήτηση και διαδρομές.

Τα VW e-up! που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια διαθέτουν ηλεκτρική ισχύ 61 kW/83 PS. Η μέγιστη αυτονομία (κατά WLTP) φτάνει τα 258 χιλιόμετρα. Εκτός από τις δυναμικές επιδόσεις του – χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλή ροπή των 210 Nm – το e-up! διαθέτει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, 12,7 kWh/100 χιλιόμετρα. Διαθέτει ακόμη βύσμα φόρτισης CCS για γρήγορη φόρτιση, με την μπαταρία των 32,2 kWh (net) να φορτίζεται σε ένα DC φορτιστή 40 kW στο 80% της χωρητικότητάς της, σε μόλις 60΄. Σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 7,2 kW, η ίδια φόρτιση διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

Δεκαπέντε μήνες μετά η VW σε μια ειδική εκδήλωση προσκαλεί τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου στο « Έξυπνο & Αειφόρο Νησί» της Μεσογείου, προκειμένου να παρουσιάσει τις εξελίξεις του πρωτοποριακού προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι να μεταμορφώσει το ελληνικό νησί σε μια πρότυπη τοποθεσία για την ηλεκτρική και έξυπνη κινητικότητα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Με τη χρήση των εφαρμογών στις υπηρεσίες vehicle sharing “astyGO” ,shuttle service “ASTYBUS” και astyMOVE οι δημοσιογράφοι θα γνωρίσουν τις έξυπνες και βιώσιμες λύσεις μετακίνησης.


Ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας

Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα της VW η SKY express έχει αναλάβει ως “Smart Sponsor” την απόκτηση και λειτουργία των “ASTYBUS” στο νησί. Μια καινοτόμο «πράσινη» υπηρεσία επιβατικών μεταφορών με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen προσβάσιμη από όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Αστυπάλαιας.

Περισσότερα όμως από τις εντυπώσεις μας μετά την παρουσίαση του προγράμματος που θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου.

 

 

H VW παρουσιάζει στο « Έξυπνο & Αειφόρο Νησί» της Μεσογείου τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα μετακινήσεις χωρίς ρύπανση gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: